Lengyel Róbert leköszön: "Engem Vona Gábor kért fel...”

Új elnöke lesz a Magyar Polgármesterek Közösségének.

Aggodalommal figyeli a Jobbikban zajló folyamatokat – árulta el az Alfahírnek dr. Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere, aki leköszön a Magyar Polgármesterek közössége (MPK) elnöki tisztségéről. A 2017. márciusi tisztújító közgyűlésén választotta meg vezetőjének Lengyelt a jobbikos és független településvezetőkből álló szervezet, ugyanezen a fórumon alelnök maradt Fülöp Erik tiszavasvári és Toroczkai László ásotthalmi polgármester.

„Az elnökösködést Vona Gábor Jobbik-elnök felkérésére vállaltam, úgy korrekt, ha a korábbi pártvezető távoztával én is átadom a helyemet – indokolta leköszönését Lengyel Róbert. – Ezzel együtt aggódom az önkormányzatok jövőjéért, s rossz szemmel nézem a Jobbikban a választások óta zajló folyamatokat is. Gondolok akár Morvai Krisztina EP-képviselő megnyilvánulásaira, akár a platformosodásra, a párt szétszakítására irányuló törekvésekre. Akik kiviszik a nyilvánosság elé a párt belügyeit, azok aligha számolnak azzal: mégis csak több mint egymillió választópolgár helyezte bizalmát a Jobbikba, sokaknak az utolsó reménysugarat jelentette ez a párt”.

A siófoki városvezető szerint a radikális és a mérsékelt, néppárti irányzat „összecsapása” előbb-utóbb várható volt. „El kell dőljön, hogy melyik utat választja a Jobbik. De ebből akár még jól is kijöhet a nyilvánvaló többségben lévő néppárti irányzat. Hiszen ha szakít a radikálisokkal, akkor olyanok is közeledhetnek a párt felé, akiket eddig éppen a radikálisok tartottak távol...”