Lépcsőzniük kell a mozgásszervi betegeknek, elromlottak a liftek a reumatológiai intézetben

Lépcsőzniük kell a mozgásszervi betegeknek, elromlottak a liftek a reumatológiai intézetben

Napok óta emeleteket kell lépcsőzniük a mozgásszervi betegeknek az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben. Ráadásul még azt sem tudni, mikorra tudják elhárítani a hibát. De persze minden rendben az egészségügyben…

Napok óta nem használható egyik lift sem az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI), így a mozgásszervi problémákkal küzdő betegeknek lépcsőzniük kell - derített ki az RTL Híradó, amely rejtett kamerával ment be az intézménybe.

A stáb az ötödik emeleten találkozott a lépcsőházban az egyik beteggel találkozott stáb, akinek az ötödik emeletről kell lejutnia a földszintre.

„Nagyon-nagyon nehezen jutottam fel a legfelső emeletre. De a lejutás az viszont sírva-ríva ment, mert ilyen fájós térddel ezt a sok lépcsőt megtenni embertelen”

– mondta az idős, bottal járó nő, aki csaknem egy hete fekszik a kórházban.

Egy másik, 80 éves nő arról beszélt az RTL-nek, hogy úgy döntött, a rossz liftek miatt nem fekszik be a kórházba. Egy másik beteg pedig a háromhetes kezelésének megszakítását kérte, mert nem bírta a folyamatos lépcsőzést.

Egy név nélkül nyilatkozó kórházi dolgozó szerint az épület három liftjéből kettő már hosszabb ideje, a harmadik legalább egy hete nem működik.

Bővebb tájékoztatást ugyanakkor ők sem kapnak az ügyben.

A csatorna megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot, ők viszont az ügyben illetékes Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság felettes szervéhez, a Pénzügyminisztériumhoz irányították az RTL Híradót. A tárca a riport adásba kerüléséig nem válaszolt a megkeresésre.

Az ORFI azt írta, hogy a liftek üzemképességének helyreállításáig “több intézkedéssel akarnak segíteni a betegeknek”. Hogy pontosan mire gondoltak, nem árulták el.

(Címlapkép: A Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet ORFI épülete a II. kerület, Frankel Leó út 25-29-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László)