Letiltotta a TEK a balos hisztizéseket Merkel látogatásnak idejére

A TEK végül nem engedélyezte a Pollack Mihály térre tervezett demonstrációt, ám a szervezők mégis megtartják azt.

Az Indexnek a szervezők azt nyilatkozták, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) döntött a tiltásról. A TEK egy hete a szervezőkkel közösen tartott helyszínbejárást a Pollack Mihály téren és akkor állítólag még minden rendben volt, ám mára meggondolták magukat valamiért.

Nagy tragédia szerencsére nincsen, a főleg a baloldali törpepártokhoz tartozó büszke aktivisták valahogy majd csak túlteszik magukat ezen. Addig pedig máshol vicsorognak, meg aggódnak a demokráciáért.

Az esemény Facebook-oldalán korábban ezt írták a szervezők: "Legyünk február 2-án hétfőn délután sokan a Pollack Mihály téren, mutassuk meg Merkel asszonynak, és mutassuk meg a világnak, hogy Európához akarunk tartozni, hogy büszke európai polgárok vagyunk, és eszünk ágában sincs változtatni ezen!"

Egy vidám, 2-3 ezer főből álló csapat tegnap is tüntetett egyet a Kossuth téren. Meglehetősen illusztris személyek is színesítették a kavalkádot. Ott volt az örök és fáradhatatlan élharcos Heller Ágnes. De tiszteletét tette Bokros Lajos is, aki rögtön egy zászlógyalázással indított, a lyukas 56-os lobogóba varrta bele az uniós zászló csillagait.

Mégis megtartják a tüntetést

A tüntetés szervezői a közleményüket úgy folytatják, hogy megtartják a tüntetést, és minden jogorvoslati lehetőséggel élni fognak az ügyben. - írja az Origó.

Továbbá közölték azt is, hogy a MostMi már január 2-án bejelentette a rendőrségen, hogy Angela Merkel látogatásához időzítve, 2015. február 2-ára tüntetést szervez a Pollack Mihály térre. Mint írták, a múlt heti helyszínbejáráson a rendőrség mellett a TEK munkatársa is jelen volt, a tüntetés napjának reggeléig fel sem merült, hogy a területfoglalással probléma lehetne. Közölték azt is, hogy egyeztették a rendőrséggel a színpad helyét, és térképet is készítettek a résztvevők érkezéséről.