Levélben kérik Semjént, hogy támogassa a beregszászi Bethlen Gábor Gimnáziumot

A Jobbik azt szeretné, hogy nemzeti jelentőségű intézménnyé válhasson az iskola.

A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium nemzeti jelentőségű intézménnyé nyilvánítását kezdeményezi a Jobbik nevében Vona Gábor elnök és Szávay István, az ellenzéki erő Nemzetpolitikai Kabinetének elnöke. Reményeik szerint ennek alapján a többi nagy kárpátaljai magyar középiskolához hasonlóan ez a neves, szintén kiváló eredményekkel büszkélkedő oktatási intézmény is kiemelt magyar állami támogatásban részesülhet.

Az iskola 2010 óta mindössze 600 ezer forint támogatásban részesült a magyar állam részéről a Bethlen Gábor Alap révén. A Jobbik – lehetőségeihez mérten – pártalapítványa révén 2013-ban 1 millió forinttal segítette a kárpátaljai intézményt.

"Annak érdekében, hogy a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium is nemzeti jelentőségű intézménnyé válhasson, így kvázi normatív támogatásban részesülve fenntartható legyen a jelenlegi, magas szintű, magyar nyelvű oktatás, a Jobbik mint MÁÉRT-tagszervezet nevében Vona Gábor és Szávay István levélben fordultak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez"

- írja a párt.

A teljes levelet elolvashatja Szávay István Facebook-oldalán:

Arról pedig, hogy mennyi ellentmondás van az Orbán-kormány Ukrajna-politikájában, ITT olvashat.