"Fideszes összekötővel" folytatott titkos találkát sejtenek szolnoki ellenzékiek

"Fideszes összekötővel" folytatott titkos találkát sejtenek szolnoki ellenzékiek

A büntetőügybe keveredett, bukott képviselő, Ligeti József lassan fél éve nem áll a nyilvánosság elé, és nem tisztázza, milyen ügyben gyanúsították meg a hatóságok – hívja fel a figyelmet az önmagát "a szolnoki ellenzék hangjaként és a helyi Fidesz rémálmaként" meghatározó, Kimondott Szolnok nevű Facebook-oldal szombaton közzétett posztjában.

Felelevenítették, hogy a szolnoki önkormányzati képviselő Ligeti "mint a Fidesz kilencedik képviselője" feltűnően jó viszonyt ápol Szalay Ferenc fideszes polgármesterrel, noha előbbi hivatalosan a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület elnöke.

"Nem egyszer lehet látni őket félrevonultan sugdolózni, és Ligeti gyanúsan sokszor látogatja a polgármester irodáját is a Városházán. Mintha valamilyen küldetéssel bízták volna meg Ligetit. Hogy cserébe mit kért és mit kapott, még nem tudjuk"

– fogalmaztak a bejegyzésben, majd a hozzájuk eljuttatott fotók alapján azt írták, számukra "szépen lassan világossá válik, min is dolgozik közösen Ligeti és a Fidesz". A szolnoki kötődésű oldal szerint a képeken az látható, hogy Ligeti és Csikós Attila, a Polgári Válasz egyetlen parlamenti képviselőjelöltje "egyeztetnek valamiről egy félreeső helyen, egy parkolóban". 

"Lehetséges persze, hogy csak a vasárnapi családi ebéd receptjeit cserélik ki egymással, de ismerve az előzményeket, Ligeti mozgását és Csikós pénzéhségét, mi inkább másra tippelünk"

– vélekedtek a két politikus beszélgetéséről készült fényképeket is tartalmazó a posztban. Tehát ezek alapján "fideszes összekötővel" folytatott titkos találkát sejtenek.

Korábban egyébként arról is a Kimondott Szolnok írt, hogy tavaly júniusban Ligeti József Csikós Attilával az LMP-s Ungár Péter másságán viccelődött.

Frissítés:

Időközben reagált a posztban megfogalmazott állításokra Ligeti József, aki szerint ezek csak az ellenzéki beállítottságú Facebook-oldal rágalmazásai. Elmondása alapján azért döntöttek Csikós Attilával a Tisza-liget bejáratánál levő parkoló mellett, mert útjaik ott keresztezte egymást. Ligeti szerint a büntetőügybe keveredése annyit jelent, hogy a szolnoki ellenzék egyik tagja tett ellene feljelentést az ügyészségen, emiatt eddig egy kihallgatás volt, de a politikus szerint "messze nem lehet tudni, van-e bűnügy, avagy nincs". Emellett állítja, hogy nem bukott képviselő, mert mint szolnoki képviselő jelenleg is a Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnökeként dolgozik. Ligeti szerint nem valós, hogy közel fél éve nem áll a nyilvánosság elé, mivel a kihallgatása másnapján a Szolnok város Közgyűlésének zárt ülésén tájékoztatta a polgármestert, a jegyzőt és a képviselői kart, majd pár nap múlva a városi tévében is elmondta a történteket. A politikus felidézte azt is, hogy 2020. március 18. óta független képviselő, és azt állítja, hogy a kormánypárti képviselőkkel csak akkor szavazott együtt, amikor azt az "ellenzéki képviselők többsége" is megtette. Azt is megemlítette, hogy szerinte szubjektív a fideszes polgármesterrel ápolt jó viszonya, illetve "teljesen normális dolognak tartja", hogy bizottsági elnökként sokat látogatja a városvezető irodáját, ugyanis "egyidejűleg 49 fejlesztés folyik a városban". Végül arra is kitért, hogy Csikós Attila a barátja, családjaik "összejárnak, miért ne találkozhatna vele bárhol, bármikor".