Orbán Viktor levélben gratulált Liz Trussnak, kiállt a brit-magyar szövetség megerősítése mellett

Orbán Viktor levélben gratulált Liz Trussnak, kiállt a brit-magyar szövetség megerősítése mellett

A miniszterelnök leszögezte: Magyarország hűséges szövetségese marad az Egyesült Királyságnak.

Mint hétfőn megírtuk, Liz Truss külügyminisztert választották meg a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjének, így ő lesz a következő brit kormányfő. Truss az Egyesült Királyság harmadik női miniszterelnöke Margaret Thatcher és Theresa May után. 

Liz Truss lett az új brit miniszterelnök

Liz Truss külügyminisztert választották meg a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjének, így ő lesz a következő brit kormányfő - számolt be a Guardian. Truss az Egyesült Királyság harmadik női miniszterelnöke Margaret Thatcher és Theresa May után. A távozó kormányfő, Boris Johnson 2019 óta volt a poszton, és júliusban mondott le.

Kedd délelőtt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az az MTI-vel azt közölte, hogy levélben fejezte ki gratulációját Orbán Viktor miniszterelnök Liz Truss új brit kormányfőnek kedden.

"Magyarország és az Egyesült Királyság kapcsolata hagyományosan szilárd alapokon áll, és kölcsönös tisztelet, közös érdekek és célok jellemzik"

- írta Orbán Viktor.

Kiemelte: a jelenlegi kihívások miatt minden eddiginél fontosabbak a nemzetközi partnerségek, ezért a magyar kormány elkötelezett az Egyesült Királysággal történő együttműködés további erősítése mellett.

Magyarország hűséges szövetségese marad az Egyesült Királyságnak - szögezte le a miniszterelnök.