Losonczy Pál kiűzné a meztelenül cigiző részeg külföldieket a belvárosból

Losonczy Pál kiűzné a meztelenül cigiző részeg külföldieket a belvárosból

A fővárosban két helyen indít polgármesterjelöltet a Jobbik: az egyik teljes ellenzéki együttműködés keretében Soroksáron (XXIII. kerület) valósul meg Bereczki Miklós személyében, a másik pedig önállóan a belvárosban (V. kerület) Losonczy Pál által. A 444-nek interjút adott a jobbikos önkormányzati képviselő arról, hogy miért indul külön a Tüttő Katát támogató ellenzéki tömbtől, és milyen problémákat lát a kerületben.

 „Ez egy letárgyalt indulás. A Jobbik ragaszkodott hozzá, hogy induljak, én pedig ahhoz ragaszkodtam, hogy csakis önállóan” – mondta Losonczy. Az egykori Hír TV-alapító üzletember később kommunikációs és kreatív feladatokat látott el a Jobbiknál, majd fővárosi közgyűlési képviselő lett, 2014 óta pedig a belvárosi önkormányzat tagja.

Az ellenzéki együttműködésről azt mondta,

„Nincs bajom Tüttő Katával, de semmi köze a kerülethez. Budán volt önkormányzati képviselő. Furcsa, hogy hozzá ragaszkodtak. Talán mert ő a budapesti listavezető, ezért el kellett indítani polgármesterként is.”

Az ellenzék esélyei nem a legjobbak a Belvárosban – véli egyébként Losonczy, aki szerint a papíron 25-29 000 lakosú kerületben valójában talán tízezren sem laknak. A lakosság nagyon elöregedett, a nyugdíjas szavazókat pedig a Fidesz a szociális támogatásokkal kézben tartja.

„Itt olyan szociális támogatások vannak, mint sehol az országban. Bécsi hajókirándulás, krumpliosztás, muskátliosztás, extra fűtéstámogatás, minden hónapban van valami…”

Hozzáteszi:

„A kerület költségvetése 30 milliárd forint. Hatalmas adóbevételek vannak, miközben életvitelszerűen talán tízezren sem laknak itt. Csak a turizmus és a teraszengedélyek milliárdos bevételeket hoznak”

– állítja a jobbikos polgármesterjelölt.

Programját tekintve előtérbe helyezte a bulinegyed-jelleg megelőzését és visszaszorítását, mert ez szerinte már az V. kerületet is egyre inkább érintő probléma. Szórólapjain a „A Belváros nem lesz bulinegyed!” szlogen olvasható.

A Hunbnb lehetne a megoldás a fiatalok lakhatási válságára?

A Jobbik adókedvezménnyel és lakhatási támogatással, "Hunbnb" rendszerrel segítené a magyar fiatalok albérlethez jutását - közölte budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel. A politikus a VI. kerületi Nagymező és Zichy Jenő utca sarkán jelentette be legújabb lakhatási támogatást célzó javaslatát, amit a főváros egyik leginkább „Airbnb sújtotta területének" nevezett.

Losonczy újraszabályozná a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét is, mert mint mondja,

„Ez egy elegáns városrész. Ide ezért jönnek a turisták. Ide elegáns éttermek kellenek, elegáns szórakozóhelyek, nem pedig hajnalig nyitvatartó teraszok.”

Állítja, hogy az Airbnb-lakásokban megszálló külföldi turisták néha

„Hajnalban ordítoznak, kiülnek meztelenül cigizni a körfolyósóra… Szükség lenne arra, hogy a társasházak pénzzel büntethessék a renitenskedőket.”

Úgy látja, hogy a kerületben túltolták a nagyberuházásokat is, a lakók néhol megőrülnek az állandó portól, zajtól, van ahol néhány utcán belül három-négy nagy építkezés is folyik, vagy évek óta lezárt sávokat kell kerülgetni.