Lövöldözés egy ügyészi hivatalnál, több halott

Fegyveresek támadtak a Mexikó délkeleti részén található, népszerű karib-tengeri üdülőváros, Cancún főügyészi hivatalára.

A helyi idő szerint kedd délután történt incidensben két rendőr vesztette életét, míg a harmadik halálos áldozat az egyik támadó, aki - a beszámoló szerint a rajtaütést szervező, "bérgyilkosokból" álló fegyveres csoport egyik tagja – volt.

A Yucatán-félszigeten található város vezetője elmondta, hogy a támadók a helyi ügyészség épületébe akartak behatolni, ekkor tört ki a lövöldözés, míg az El Universal című mexikói újság azt állította, hogy a támadók az ügyészség mellett a rendőrség épületére is rálőttek.

Carlos Joaquín González, Quintana Roo szövetségi állam kormányzója tudatta, hogy a szövetségi erők tagjai már úton vannak a térségbe, hogy megerősítsék a terület biztonságát. González ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Quintana Roóban "rend van", és egyes híreszteléseket cáfolva leszögezte, hogy a helyi lakosok és a turisták a megszokott módon élhetik életüket.

A kormányzó viszont azt mondta, hogy a keddi lövöldözésben 4-en haltak meg, köztük egy rendőr és három támadó. A rendőrségnek 5 fegyverest sikerült elfognia - tette hozzá.