Luganszk: Ukrajna folyamatosan provokál, és nem vonják vissza a nehéztüzérséget

Az ukrán erők aktívan növelték a saját csapatainak létszámát Donbászon, 70 ezerről 90 ezerre bővítve azt.

Az LNR hadseregének egységei az esetleges áttörés visszaverésére készülnek. Eközben az ukrán erők aktívan növelték a saját csapatainak a létszámát Donbászon, 70 ezerről 90 ezerre bővítve azt.

Novorosszia szintén megnövelte hadserege létszámát, hamarosan a két Népi Köztársaság hadserege el kell hogy érje a 60 ezer főt, a hónap végére pedig a 70 ezret. Azon kívül tartalékosként már 20 ezer önkéntes van feliratkozva. Nagyrészt 18-20 év közötti férfiakról van szó, akik még nem szolgáltak, továbbá 60 év felettiekről.

Krimszkoe település lakói továbbra is tájékoztatnak az ellenség mozgásairól. A rotációt, a katonák cseréjét ott már befejezték. Most az ellenség a csapatszámainak a növelésével foglalkozik.

A felkelők egységei, akik Bolotennoe védelmében állnak, azt közölték, hogy az ellenség egy nap alatt háromszor is tüzet nyitott aknavetőkkel az állásaikra.

Sasztye lakói azt közölték, hogy 6 korszerű tank, valamint 20 jármű és mintegy tucat „tácsánka” (nyílt tetejű járművek, terepjárók vagy teherautók) géppuskával és ZU 23-2 légvédelmi ágyúval felszerelve érkeztek a településre.