Lukács: Amikor kicsi a torta, nem az étvágyukból vesznek vissza a nagyurak, hanem egymásra támadnak

Lukács: Amikor kicsi a torta, nem az étvágyukból vesznek vissza a nagyurak, hanem egymásra támadnak

A jobbikos politikus arra reagált lapunknak, hogy Gulyás Gergely hétfőn a luxusjachttal grasszáló Mészáros Lőrincet bírálta, kedden pedig fiktív számlák miatt tartottak házkutatást az egyik leggazdagabb magyar apjánál.

Nagyon úgy fest, hogy a NER-elitet is utolérte a rossz kormányzati gazdaságpolitika miatti krízis

– reagált az Alfahírnek Lukács László György arra, hogy Gulyás Gergely hétfőn a luxusjachttal grasszáló felcsúti milliárdost bírálta, nagyobb szerénységre intve őt; kedden pedig fiktív számlák miatt tartottak házkutatást az egyik legmódosabb magyar, Jellinek Dániel apjánál.

Különösen érdekes egyébként ez a fejleménysor annak fényében, hogy pár hete a kancelláriaminiszter még 30-40 Mészáros Lőrincet kívánt a hazának, tegnap viszont már a maga módján odaszólt a Mészáros Lőrincnek.

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője úgy látja: „minden bizonnyal valaki a gazdagok közül szemet vethetett a NER egyik nagy felhalmozójának, Jellinek Dánielnek a vagyonára, mert már az államtól nem kap eleget – vagy annyit, amennyihez hozzá volt szokva – így Jellinekék vagyona került a célkeresztbe.” Lukács kiemelte:

„A NER-en belüli maffiamódszerrel zajló elkobzások, piacszerzések világosan mutatják, hogy amikor kicsi lesz a torta a rossz gazdaságpolitika miatt, akkor nem az étvágyukból vesznek vissza a nagyurak, hanem egymásra támadnak, ehhez pedig örömmel használják a NAV-ot, az ügyészséget és más utasítható szervezetet.”

Az ellenzéki politikus szerint mindazonáltal ez is rámutat, hogy fenntarthatatlan az a vállalkozáspolitika, hogy csak az Orbán-kormányhoz közel álló elitet támogatják forintmilliárdokkal.

„A Jobbik-Konzervatívok szerint a NER elit helyett a legkisebb hazai vállalkozások támogatása Magyarország kitörési lehetősége és a válságot a legkisebb vállalkozóknak adott támogatással lehetne mérsékelni. Normális Magyarországot csak úgy lehet építeni, ha a vállalkozási környezet is normális, ebbe pedig nem tartoznak bele a közpénzen hizlalt, egymás vagyonára szemet vető oligarchák” – fogalmazott lapunknak Lukács László György.

(Címlapkép: Lukács László György - Béli Balázs/Alfahír)