Lukács: Életveszélyes, amit a kormány a mentősökkel művel

Lukács: Életveszélyes, amit a kormány a mentősökkel művel

A Jobbik alelnöke szerint a kormány veszélyezteti a vidékiek mentési biztonságát és újabb egészségügyi területről hull le a lepel.

Portálunkon olvashatták azt a levelet, amelyet egy neve elhallgatást kérő mentős írt. Ebben leírta, hogy a vidéken szolgálatot teljesítő mentősöket rendszeresen felrendelik Budapestre, a főváros mentési igényeinek biztosítására. Véleménye szerint ez a vidéki emberek mentési biztonságát veszélyeztetik. Az üggyel összefüggésben Lukács László György, a Jobbik alelnöke nyilatkozott az Alfahírnek.

A vidéki mentősök Budapestre irányításával a vidéki mentés biztonsága csorbul

- fogalmazott lapunknak.

A kormány hozzáállása az egészségügyhöz olyan, mintha egy foltvarró klub munkáit néznénk. Toldozott-foldozott rendszer, de ez a patchwork nem jó senkinek - mondta.

"A magyar emberek joggal várják el, hogy többet költsenek az egészségügyre és egy biztonságos, jól működő rendszert teremtsenek meg hazánkban. Ehelyett most a vidéki háziorvosi és ügyeleti rendszer elkeserítő helyzete mellett a mentés biztonságát is veszélyeztetik"

- jelentette ki a párt frakcióvezetője.

Lukács László György hozzátette,

a Jobbik a helyzet megoldását követeli a kormányzattól, ugyanis a magyar emberek nem azért fizetik a különböző járulékokat, többekközött a társadalombiztosítási járulékot, hogy lepusztult, működésre alig alkalmas egészségügyi rendszerben kapjanak vagy sok esetben ne is kapjanak ellátást.

(Címlapkép: MTI)