Lukács László: Politikai vihar söpört végig Magyarországon, de ez még nem oldotta meg hazánk problémáit

Lukács László: Politikai vihar söpört végig Magyarországon, de ez még nem oldotta meg hazánk problémáit

A Jobbik-Konzervatívok alelnöke szerint bőven van még feladat, ami pártjára vár a parlamentben és kint az országban, többek között a kínai és orosz befolyás csökkentése és a magyar munkahelyek megvédése a vendégmunkásokkal szemben.

Egy olyan tökéletes politikai vihar csapott le Magyarországra vasárnap, amelynek károsultjai leginkább az ellenzéki, illetve a volt ellenzéki pártok – fogalmazott Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke és frakcióvezetője hétfői parlamenti felszólalásában.

Ennek a tökéletes politikai viharnak most megvannak a kárvallottjai, akik méltán egyébként szomorúak, csalódottak, és megvannak azok, akik most ünnepelhetnek, az ő eredményeiket is el kell ismerni

– jelentette ki.

A Jobbik-Konzervatívok elemezve mind az európai parlamenti választás, mind a megyei és az önkormányzati választás eredményeit úgy látja, hogy szomorú hangulat van és nagyon szomorú hangulat van a párt köreiben – ismerte el az alelnök.

„Szomorúan tekintünk arra az eredményre, ami a megyei listákat, ami a megyéket illeti, ami a helyi önkormányzati eredményeket illeti, mert közösségünk megfeszítetten dolgozott, de a várt eredmények nem születtek meg” – mondta Lukács László. Kijelentette: az európai parlamenti választás eredménye pedig ránk nézve tragikus volt.

A párt frakcióvezetője megköszönte Róna Péternek, aki független jelöltként vállalta, hogy vezeti a Jobbik-Konzervatívok EP-listáját. A közgazdászprofesszor célja az volt, hogy képviselhesse az általa és a Jobbik által is fontos dolgokat: a devizahitelesek és magyar gazdák érdekét, a jogállamiság visszaállítását, és ez EU-s pénzek megszerzését. Lukács László sajnálatát fejezte ki, hogy erőfeszítéseik kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy Róna Pétert bejuttassák az Európai Parlamentbe.

Lukács László gratulált azoknak a jobbikos színekben vagy a párttal szövetségben induló települési képviselőjelölteknek, polgármesterjelölteknek, akik jó eredményt értek el, külön említve Dunaújváros, Ózd, Jászberény, Szigetszentmiklós, Siófok és Barcs települését. Ezen kívül megköszönte mindazok munkáját, akik segítették a párt kampányát.

A TISZA Párt eredményét a következőképpen kommentálta Lukács László:

Mi felkészültünk arra az elmúlt időszakban, különösen én, aki Tisza menti ember vagyok, hogy a Tisza áradását, az áradásait a különböző politikai mozgalmaknak a helyén kell kezelni és fel is kell készülni arra, hogy annak a következményeit egy lehetőségként lássa meg az ember.

Ígérte, fel fognak készülni az elkövetkezendő időkre, és rendet tesznek magukban. A Jobbik-Konzervatívok országos elnöksége a lehető legrövidebb időn belüle egy teljes tisztújító kongresszust írt elő. A tisztújítás célja, hogy a párt tagjai beleszólhassanak a párt vezetésébe, és olyan embereket válasszanak a párt élére, akik lehetővé tehetik a párt újjáéledését.

A Jobbik-Konzervatívok jövőbeni terveiről annyit mondott, hogy az EP-választástól, illetve az önkormányzati választástól még nem oldódtak meg Magyarország gondjai, így a pártnak továbbra is feladata, hogy ezeket bemutassa a parlament falai között, és megoldási javaslatokat tegyen.

Egy problémát konkrétan is kiemelt: Magyarország vészesen sodródik kelet felé, a Kínának tett egyre több ajánlattal, leköteleződéssel. A magyar embereknek világos az üzenete, hogy egy európai Magyarországot, egy nyugathoz közelebb álló, erős szövetségi rendszerben lévő, szuverén Magyarországot szeretnének.

Azon kell tehát dolgoznunk, hogy ezt a fajta kínai béklyót, amelyet akkugyárakkal a hazánkra tett a kormány, le tudjuk verni, illetve hogy a magyar embereknek a munkáját ne vehessék el az ezrével érkező, idegen vendégmunkások,

Lukács László hangsúlyozta, hogy ezeket a folyamatokat a parlamentben, valamint a terepen lehet megállítani, és a magyar emberek számíthatnak a Jobbik-Konzervatívokra ebben az ügyben.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)