Luxusingatlannal bíró cégben szerzett tulajdonrészt Baja fideszes expolgármestere

Luxusingatlannal bíró cégben szerzett tulajdonrészt Baja fideszes expolgármestere

Fercsák Róbertnek, a város volt kormánypárti polgármesterének nincs és nem is volt kellő fedezete egy ilyen nagyságrendű befektetés megvalósítására a Jobbik szerint.

Az összegyűjtött nyilvános adatok alapján és a sajtó beszámolóiból is tudjuk: Fercsák Róbert, Baja város volt fideszes polgármestere, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat fideszes képviselője az idén egy 1 milliárd forint értékű ingatlannal rendelkező cégben 50 százalékos tulajdonrészt szerzett – mutatott rá sajtóközleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Kikértük a Fercsák Róbert vagyonnyilatkozatát a vármegyei önkormányzat hivatalától. Az ott megtalálható adatok alapján kijelenthetjük, hogy nincs és nem is volt neki fedezete egy ilyen nagyságrendű befektetés megvalósítására

– írja a Hornyák Józsefné és Szűcs Imre Bács-Kiskun vármegyei jobbikos képviselők által jegyzett közlemény.

Kifejtették, Fercsák Róbert jelen pillanatban a 100 százalékban bajai önkormányzati tulajdonú Baja Energetika Kft.-nél dolgozik energetikusként, értesüléseik szerint

havi bruttó 600 ezer forint összegért, az ügyvezetőével megegyező alapbérért.

A Jobbik-Konzervatívok Bács-Kiskun vármegyei képviselői Fercsáknak a következőket fogalmazták meg:

Büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozzon és számoljon el Bács-Kiskun vármegyei választópolgárainak, hogy a Terebezd Trade Kft. 50 százalékos tulajdonának megszerzését milyen pénzügyi forrásból fedezte!

Erkölcsileg elfogadhatónak tartja-e, hogy az ismert személyes és üzleti anyagi, vagyoni helyzete ellenére, azaz a bajaiak pénzéből jut újabb jelentős havi jövedelemhez?

Mindezt Fercsák teszi úgy, hogy közben 50 százalékos tulajdonosa annak a Terebezd Trade Kft-nek, amely egyben tulajdonolja a balatonboglári Parti Sellő Kft.-n keresztül az 1 milliárd forint feletti értékből megvásárolt kempinget is – érveltek.

Megismételjük: a Jobbik-Konzervatívok Bács-Kiskun vármegyei önkormányzati képviselői a választópolgárok nevében is várják Fercsák Róbert nyilvános válaszát

– rögzítette végül a két helyi ellenzéki politikus, akik a napokban sajtótájékoztatón is beszámoltak erről.

Az ügy kapcsán lapunk megkereste Fercsák Róbertet, milyen forrásból sikerült ilyen jelentős céges befektetést nyélbe ütnie. Amint az egykori városvezető válaszol, közöljük majd.

(Címlapkép: Fercsák Róbert Baja polgármestereként a 193. Anna-bál megnyitóján a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában 2018. július 21-én. MTI Fotó: Mónus Márton)