Ma mindenki Dunaújvárosra figyel

De legalábbis a pártok biztosan. Három időközi választást is tartanak. A Zala megyei Zebeckén, a Baranya megyei Szabadszentkirályon és Dunaújvárosban.

Három településen tartanak ma időközi választást: a Zala megyei Zebeckén polgármestert, Dunaújváros 4. számú egyéni választókerületében helyi képviselőt, a Baranya megyei Szabadszentkirályon pedig roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.
 
A Zala megyei Zebeckén a település korábbi vezetőjének halála miatt írtak ki időközi választást. A 61 választásra jogosult három jelölt közül választhatja ki az új polgármestert.
    
A Fejér megyei Dunaújvárosban önkormányzati képviselőről szavazhat az érintett mintegy három és fél ezer választópolgár, mivel a 4. számú egyéni választókerület korábbi képviselője, Gál Roland (Fidesz-KDNP) lemondott mandátumáról - írja az MTI, bár azt sajnos nem teszik hozzá, hogy azért az apróságért kellett lemondani, mert épp előzetesben csücsül, gyilkosság vádjával.
 
rtz
Jelöltből nincs hiány. Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu
 
A dunaújvárosi politikai élet korrupciós ügyeiről itt és itt, a választási esélyekről pedig itt írtunk
 
A képviselői posztért kilencen indulnak: két független, valamint a DK, a Fidesz, a Jobbik, a Magyar Munkáspárt, az MSZP, a PM és az SZDP jelöltje. A baloldali iszapbirkózás minőségéről itt olvashat röviden.
    
A Baranya megyei Szabadszentkirály cigány választói cigány települési nemzetiségi képviselőket választanak, miután két képviselő lemondott tisztségéről.