Magukra maradtak - Pintér Sándor 3 éve nem áll szóba a belügyi érdekképviselőkkel

Most arra kérik a belügyminisztert, hogy jelenjen meg az egyeztetésen.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) a hétvégén 3 pontos felhívást fogadott el.

Egyrészt sajnálatukat fejezték ki, hogy Pintér Sándor az elmúlt három évben nem ült le tárgyalni a belügyi ágazatban működő érdekképviselők vezetőivel, aminek a BRDSZ szerint az lett az egyik következménye, hogy az itt dolgozók élet- és munkakörülményeiről csak a munkáltatókon keresztül szerez tudomást a tárcavezető.

Szomorúan veszik tudomásul, hogy az

"elmúlt három esztendőben még csak kísérletet sem tett az ágazat vezetése arra",

hogy kompenzálva legyen a garantált bérminimumra való átállás hibás számítása, amely közel 7000 rendőrségi közalkalmazottat érint.

A BRDSZ szerint a belügyi ágazat kiszolgáltatottságát jelzi az is, hogy amíg Simicskó István honvédelmi miniszter december 2-án bejelentette, megállapodás született a jövő évi béren kívüli juttatásokról, ezen felül az összes honvédelmi dolgozó (25 ezer ember) nettó 42 ezer forintos utalványban részesül még az idén, addig erre még csak kísérlet sincs a belügyi dolgozók esetében.

A szakszervezet kéri a belügyminisztert, hogy

"tisztelje meg jelenlétével a sürgősen összehívandó érdekegyeztetési fórumot, melynek keretében szülessen megállapodás egy a honvédséghez hasonló ez évi béren kívüli juttatásról".