Magyar Péter fontos kérdéssel bombázta Orbán Viktort

Magyar Péter fontos kérdéssel bombázta Orbán Viktort

Füstbe ment az iráni rakétatámadás okán tenni kívánt miniszterelnöki bejelentés, de az ellenzéki vezető kihasználta az alkalmat az óvóhelyek kérdésében.

Orbán Viktor még a vasárnap esti órákban ígérte azt, hogy valami fontos bejelentéssel szolgál majd a Facebookon a Védelmi Tanács ülése után, amelyet az Izrael elleni iráni drón- és rakétatámadás következtében kellett összehívni.

Ám a kormányfő semmi érdemit nem jelentett be, semmi olyat, amit nem tudtunk volna már.

Orbán egypercese

A miniszterelnök egy rövidke, mindössze egy percnyi hosszúságú videót tett közzé arról, hogy összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot, áttekintették a helyzetet Irán támadása után, majd utasította Pintér Sándor belügyért és a terrorelhárítás vezetőit arra, hogy garantálják a magyar családok biztonságát.

Kedden pedig Brüsszelbe utazik, ahol az uniós vezetőkkel tekintik át a helyzetet.

Mi van az óvóhelyekkel?

Azután a facebookos kommentszekciók szorgos hozzászólójaként Magyar Péter kihasználta az alkalmat, és feltette releváns kérdését Orbánnak:

Miniszterelnök Úr, megtenné, hogy ha már háborús veszélyhelyzet van Magyarországon, akkor közli a honfitársainkkal, hogy melyik településen hány ember számára áll rendelkezésre megfelelő óvóhely? Illetőleg, ha a társadalom többségének nem jutna semmilyen hely, akkor miért van ez így, ha már két éve elrendelték a veszélyhelyzetet? Előre is köszönjük a válaszát!

– írta kommentjében a TISZA párt alapítója.

(Címlapkép: Magyar Péter - Béli Balázs/Alfahír)