Bár 5,2 milliárd forintot szed be az Iparkamara a vállalkozásoktól, Parraghék semmit nem adnak cserébe

Bár 5,2 milliárd forintot szed be az Iparkamara a vállalkozásoktól, Parraghék semmit nem adnak cserébe

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője a kezdeményezője annak a népszavazásnak, amelynek célja, hogy eltöröljék a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kivetett, leginkább a kisvállalkozókat sújtó sarcot. Éppen ebben az ügyben gyűjti az aláírásokat.

Lukács László György országjárása során szombaton Debrecenbe látogatott. Aláírásokat gyűjtött ahhoz a népszavazáshoz, melynek ő a kezdeményezője, célja pedig, hogy végre eltörljék a vállalkozásoknak kötelező 5000 forintos kamarai hozzájárulást. Az ellenzéki politikus már számos más városban is járt ezügyben, de a kezdeményezést online is alá lehet írni a STOP5000.hu oldalon. Mindenki aláírhatja, nem csak a vállalkozók.

Azért vitték át a népszavazási kezdeményezést a Nemzeti Választási Bizottságon, a Kúrián, illetve az Alkotmánybíróságon is, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket arról, hogy minden évben kötelezően 5000 forintot úgy kell befizetniük, hogy cserébe nem kapnak semmit.

Bár 5,2 milliárd forintot szed be a Parragh László vezette kamara a vállalkozásoktól, de lényegében ők a Parragh László hozzáállásán és a pökhendi hozzáállásán kívül semmit nem kapnak.

Lukács László ezt azzal támasztja alá, hogy az Iparkamara 230 millió forintot költött chatbotokra, 100 millióért repültek, az elnökük pedig 10 millió forintos karórában parádézik.

A jobbikos politikus emlékeztetett: Parragh László volt az, aki kezdeményezte a Kisadózó vállalkozások tételes adója, azaz a KATA eltörlését, amivel több tízezer magyar ember életét keserítette meg.

A kamara akkor is elmulasztott segíteni, amikor az országban a covid miatt, illetve az energiaválság miatt is nagyon nehéz és szorult helyzetben voltak a vállalkozások

– mutatott rá Lukács László.

Hozzátette: Sorra szűntek meg a vállalkozások, a vendéglátóhelyek országszerte, folyamatosan szűkültek a vállalkozásoknak a lehetőségei. Szerinte ez alapján teljesen világos, hogy nincs szükség erre a kamarai díjra. A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője a parlamentben már be is nyújtott ezzel kapcsolatosan törvényjavaslatot, de ez a törvényhozás nem érdekelte a Fidesz-KDNP alkotta többséget.

A népszavazás megtartásához szükséges 120 ezer aláírást április 20-ig kell összegyűjteni. Amennyiben ez sikerül, akkor az emberek személyesen mondhatnak nemet az 5000 forintos kamarai sarcra. Lukács László hangsúlyozta: ők azon dolgoznak, hogy jövőre már ne kelljen ezt befizetnie a vállalkozásoknak.

A jövő héten Szolnokra és Békéscsabára mennek, illetve Budapesten is gyűjteni fogják az aláírásokat, valamint folyamatosan alá lehet írni online is.

(Címlapkép: Lukács László/facebook)