Magyar Péter: Készül a Tisza Párt programja, ezrek léphetnek be és ifjúsági szervezet is lesz

Magyar Péter: Készül a Tisza Párt programja, ezrek léphetnek be és ifjúsági szervezet is lesz

A legerősebb ellenzéki párt első embere jelezte: képviselőik már megkezdték a munkát, az általuk delegált fővárosi képviselők pedig októbertől tudják ugyanezt megtenni.

Szakmai munka alapján már készülőben a Tisza Párt programja, és ifjúsági szervezetet is létrehoznak többek között - derül ki Magyar Péter szombati Facebook-posztjából.

A Tisza Párt alelnöke és EP-képviselője ismertette, június 24-én átveszik a Tisza Párt jelöltjei az európai parlamenti és a budapesti képviselői mandátumokat a Nemzeti és a Fővárosi Választási Bizottságtól. "Az európai parlamenti képviselőink már megkezdték a munkát, a TISZA Párt által delegált fővárosi képviselők pedig októbertől tudják ugyanezt megtenni" - fűzte hozzá.

Magyar elmondása szerint

az országjárás megkezdése óta folyik a szakmai munka a TISZA Pártban, felállításra kerültek a szakmai munkacsoportok, amelyek feladata a polgárokkal kötendő társadalmi szerződés (szakmai program) elkészítése lesz.

Hozzátette: rövidesen nyilvánosságra hozzák a munkacsoportokat és várják további kompetens szakemberek csatlakozását. A program összeállításakor minden érdekvédelmi szervezettel, szakmai körrel és kamarával egyeztetni fognak, illetve várják minden honfitársuk releváns javaslatait. Mindenről nyílt párbeszédet szeretnének folytatni - ígérte.

Az ellenzéki politikus kiemelte: "szintén zajlik a TISZA Párt operatív szervezetének átalakítása, bővítése, hogy mielőbb készen álljon a párt a sok ezer belépni kívánó szimpatizáns fogadására. Amint elfogadásra és bejegyzésre kerül az új alapszabály, nyilvánosságra hozzuk a belépés feltételeit. Létrehozunk természetesen a párton belül ifjúsági szervezetet és különböző platformokat".

Csatlakozni lehet majd a Legyél a változás Egyesülethez és a Talpra Magyarok Közösségéhez is - tette hozzá Magyar.

"Rengeteg munka áll előttünk, hogy elérhessük a közös céljainkat. Erre az embert próbáló, de egyben felemelő feladatra hívom minden jó érzésű, tenni akaró honfitársunkat" - zárta bejegyzését Magyar Péter.

Ismert, a Magyar-féle Tisza Párt közel 30 százalékos eredményt ért el a június 9-én az önkormányzatival összevont EP-választáson, ezzel csupán 15 százalékpontnyi különbségig feltörve a Fidesz szintjéhez képest. Bár eleinte nem volt róla szó, Magyar Péter végül szimpatizánsai online szavazása alapján felvette mandátumát az Európai Parlamentben, ahol az Európai Néppárt is felvette soraiba, hat képviselőtársával együtt. Magyar kapcsán már kiprovokált botrányról is harsogni kezdett a kormánysajtó.

(Címlapkép: Magyar Péter - Facebook)