Vadászati Világkiállítás: kötelező szakmai gyakorlat keretében viszik ki dolgozni a mérnök hallgatókat

Vadászati Világkiállítás: kötelező szakmai gyakorlat keretében viszik ki dolgozni a mérnök hallgatókat

Mint ma megírtuk, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) hallgatókat kötelez arra, hogy végezzenek “önkéntes” munkát a már több mint 70 milliárd forintba kerülő Vadászati Világkiállításon. Az ingyenmunkát a diákok tanítási időben kénytelenek elvégezni.

Egyetemistákat önkéntességre köteleznek a Vadászati Világkiállításon

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) hallgatókat kötelezne arra, hogy végezzenek "önkéntes" munkát a már több mint 70 milliárd forintba kerülő Vadászati Világkiállításon. Az ingyenmunkát a diákok tanítási időben kénytelenek elvégezni - írja az Átlátszó a MATE által egy hallgatónak kiküldött, augusztus 27-i keltezésű emailje alapján.

 

Szombat délután a MATE szerkesztőségünknek is elküldött levelében azt írja:

Az egyetem vadgazda mérnök és természetvédelmi mérnök alapszakos, nappali tagozatos, másod- és harmadéves hallgatói

kötelező szakmai gyakorlat keretében vesznek részt a Vadászati Világkiállításon.

A tájékoztatás szerint a hallgatókkal az „Egy a Természettel Nonprofit Kft.” köt majd önkéntes szerződést.

Közölték, megszokott dolog, hogy a hallgatók nem szokványos rendben tanulnak, mert az agrárképzéseknek része az ún. hetes gyakorlat is, amikor „a hallgatók csoportonként egy-egy céghez vannak kihelyezve egy-egy hétre gyakorlatra, melynek keretében dolgoznak és nem járnak előadásra. Emellett a hallgatók a képzési időben számos alkalommal vesznek részt cégeknél tanulmányutakon, szakmai napokon, a gyakorlati élet megismerése, erősítése céljából” - fogalmaztak.

Arra is kitértek, hogy mivel a Világkiállításon való részvétel a hallgatók számára kéthetes gyakorlati időt jelent, ezért az előadások nem maradnak el, a félév során pótolják.

Az Egyetem Tanulmányi és vizsgaszabályzata értelmében a gyakorlatokon való részvétel kötelező. Amennyiben egy hallgató nem vesz részt a gyakorlaton, akkor ennek a szabályzatnak megfelelően kell eljárni

- szögezték le.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy ha többletkiadást jelent a hallgatónak a Gödöllőről Budapestre utazás, az Egyetem megtéríti az utazási költségét.