Magyar filmeken művelődhet a Sziget népe

A Filmalap és a Sziget Fesztivál új közös kezdeményezésére augusztus 10-16. között minden nap magyar filmeket is nézhet a Sziget közönsége a #SzigetMozi vetítéssorozat keretében.
 
A vetítéssorozat mottója: Gyere, ülj mellém! Nézzünk magyar filmeket a Szigeten! - a Filmalap elsődleges céljának megfelelően. A szervezet ugyanis megalakulása óta azon van, hogy visszahódítsa a nagyközönséget a magyar filmekhez, és felhívja a figyelmet a mozizásra. 
 
 
Tudvalevő, hogy a Sziget már jóideje nem a magyaroknak készül, így természetesen a magyar filmek angol felirattal lesznek láthatóak a GameLandHub (GLH) – TedX Budapest Klub sátorban popcorn és légkondi kíséretében. A legtrendibb magyar filmek közül a következőket vetítik: augusztus 10-én háromszor is megmoziztatják a tikkadt fesztiválozókat: Török Ferenc „friss, fiatalos, pörgős, vagány és szexi filmje”, a Senki szigete, a 17 magyar zenekart felvonultató Balaton Method (Szimler Bálint - Rév Marcell) és a közelmúlt legnagyobb közönség- és fesztiválsikereinek egyike, Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje megy majd a sátorban.
 
 
Kedden az Osvárt Andrea, Simon Kornél és Szabó Simon főszereplésével készült Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus vígjáték, szerdán Bodzsár Márk fekete komédiája, az Isteni műszak lesz műsoron. Pálfi György Karlovy Varyban díjazott vizuális kalandját, a Szabadesés-t csütörtökön vetítik. Pénteken Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című generációs mozija reflektál a szegény nyugat-európai fiatalok kilátástalan tengődésére. Mundruczó Kornél rekordszámú kutyával forgatott, utópisztikus világban játszódó, és Cannes-ban díjazott Fehér Isten-e szombaton lesz műsoron. A #SzigetMozi vetítéssorozatot a szerepe szerint meleg, aztán hetero Csányi Sándor főszereplésével készült Coming Out zárja, mely az elmúlt évek legnagyobb hazai közönségsikere volt, több mint 150 000-en váltottak rá jegyet. 
 
A szervezők a közönség véleményére is kíváncsiak, minden vetítés végén lehet szavazni a látott filmről. A szavazók közül a szerencséseket meglepetések is várják majd a #SzigetMoziban, a közönségszavazás pedig a Filmalap Facebook-oldalán lesz követhető.