Honvéd tisztté avatták a Kossuth téren Orbán Viktor fiát, Gáspárt

Honvéd tisztté avatták a Kossuth téren Orbán Viktor fiát, Gáspárt

Orbán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is tiszti esküt tett augusztus 20-án a Kossuth téren rendezett avatáson.

A honvédek ünnepi eseményéről a kormányfő is posztolt egy videót Facebook-oldalára, ezen pedig a 15. másodpercnél látható, hogy a katonák között ott van Orbán Gáspár is.

Róla tavaly a Szolnok TV június 7-én megjelent videójából derült ki, hogy társaival katonai esküt tett, miután elvégezték a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának kiképző tanfolyamát. Azon az eseményen is részt vett Orbán Viktor, de akkor nem emelték ki, csak a nézők között volt ott.

A csütörtöki díszünnepségen viszont Áder János köztársasági elnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter mellett jelen volt Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint a miniszterelnök is, és valamennyien beszédeket tartottak.

A miniszteri köszöntő után a honvéd tisztek ünnepélyes eskütétele következett, amelyet kardrántással és a „A hazáért mindhalálig” felkiáltással erősítettek meg. A tisztek egy osztrák-magyar, 1861-es mintájú gyalogtiszti szablyát kaptak ajándékba a Magyar Honvédségtől.