A kormánylap szerint a Törvényszék is beszállt a Soros-kampányba

Érdekes állapotban az igazságszolgáltatás.

"Nem kellenek a migránspárti tolmácsok - A törvényszék nem alkalmazta a migránspárti fordítót" - felütéssel jelent meg szombaton a Magyar Idők cikke, amelyben egyrészt arról ír, hogy "tíz tolmáccsal szakította meg tavaly az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), amiért helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak". Másrészt pedig amiatt aggódik, hogy mindezek ellenére a Migration Aid International Ltd. egyik vezetőjét, Aida El-Seaghit a rendőrség és a BMH egyaránt hívta már fordítani.

Ha csak eddig tartana a cikk, talán nem is lenne számottevő anyag, nem kell asszisztálni Orbán Viktor Soros Györgyhöz fűződő rögeszméjéhez, azonban a Magyar Idők tovább megy. Ugyanis a kormánylap információ szerint El-Seaghi

"2016-ban jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ám foglalkoztatását nem javasolták, mivel komoly kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e feladatát pártatlanul ellátni, hiszen a szervezet, amelynek tisztségviselője, nem tesz határozott különbséget gazdasági bevándorlók és menekültek között, támogatja a migránsok befogadását, és 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett – mindezzel pedig, még ha akaratlanul is, de Soros György tervének megvalósulását segíti elő."

Ezek szerint a Debreceni Törvényszék valahogy különbséget tud tenni ránézésre (máskülönben minek a tolmács?!) gazdasági bevándorlók és menekültek között. Meg tudja állapítani, hogy melyik iráni lányból lesz keresztény?

Az is aggasztónak tűnik, hogy a független bíróság felhozta érvként - már 2016-ban - a Soros-tervet, az Orbán-kormány legújabb propagandafegyverét.

Természetesen megkerestük a Törvényszék sajtóosztályát, és ezek mellett arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen szempontok alapján választják ki a tolmácsokat.

Amellett pedig nem mehetünk el szó nélkül, hogy eleddig csupán egyetlen tolmács ellen emeltek vádat, ő azonban az arab gyanúsítottnak a röszkei határszakasznál lezajlott eseményekkel kapcsolatos, bűnösségét tagadó nyilatkozatát ellentétesen fordította le, miközben tisztában volt azzal, hogy azt a büntetőeljárásban bizonyítékként felhasználják.

Magánemberként minden állampolgárnak szíve joga a Migration Aid bevándorlás-politikájával szemben kritikát megfogalmazni, de mindezt intézményesíteni nagyon visszás, és precedensértékű is a későbbi politikai kampányokra nézve.