Egymás után dőlnek meg a rekordok, rengetegen bringáznak Budapesten

Egymás után dőlnek meg a rekordok, rengetegen bringáznak Budapesten

Egymás után dőlnek a kerékpáros forgalmi rekordok Budapesten. Tegnap újabb csúcsokat mértek a budai rakparton, a Hungária körúton és az Árpád hídon vezető bicikliutakon - közölte a Magyar Kerékpárosklub a Budapesti Közlekedési Központ nyilvánosan elérhető számlálóiból származó adatai alapján.

A budai rakparton múlt héten kedden dőlt meg a legutóbbi rekord, amit tegnap szárnyalt túl az itt bringázó 7660 ember.

Mint írják,

  • a Hungária körúton múlt szerdán 2219 bringáztak,
  • az Árpád híd szerdai 4008 kerékpározójánál csak egy kivételes esetben mértek többet, amikor ott ment el a 2018-as I bike Budapest bringás felvonulás.

A Magyar Kerékpárosklub szerint a felújításokkal miatt bevezetett útlezárások sokakat arra ösztönöznek, hogy elkerüljék a torlódások és a parkolóhelyek keresésének nehézségeit.

Azoknak, akik a torlódásokat elkerülendő váltanának biciklire, az alábbi útvonaltippeket és közlekedési tanácsok gyűjteményeit ajánlják:

A Kerékpárosklub most szombaton, majd júliusban és augusztusban is ingyenes biciklis oktatóprogramokat szervez különböző városrészekben, amelyekre ezen az oldalon lehet regisztrálni.

Az I bike Budapest bringás felvonulást egyébként június 26-án rendezik meg, az eseményre már több mint 6000-en jeleztek vissza a Facebookon.