Az iparkamara azt kéri, hogy a beoltottak mehessenek étterembe és szállodába

Az iparkamara azt kéri, hogy a beoltottak mehessenek étterembe és szállodába

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara "A védettséggel rendelkező lakosság indítja újra a gazdaságot" című közleményében azt írja, a kormány meghallgatta a 2,5 milliós beoltottsági határral kapcsolatos március 20-án tett javaslataikat, így "a jelenleg érvényben lévő - sok esetben a kkv-k szempontjából versenytorzító - korlátozó intézkedések feloldásra kerülnek". 

Az elmúlt hét vállalkozói jelzései alapján most azt javasolják, hogy

a már védettséget szerzett emberek korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhessék az életüket, így a turizmus és a vendéglátás is újraindulhatna.

Ezenkívül, a védettség státuszának ellenőrzéséhez egy applikáció bevezetését javasolják, amellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen ellenőrizni lehet az érintett személy koronavírussal szembeni védettségét.

Mint ismert, a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő délutáni közleménye szerint legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat, ekkor érdemes lesz Pintér Sándorra figyelni, ugyanis ő fogja határozatban megállapítani, hogy valóban megtörtént a 2,5 milliomodik oltás.

Ha ez megvan, akkor egy sor intézkedés léphet majd életbe, így többek között a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul, illetve az üzletek reggel 5 óra és este fél 10 között tarthatnak majd nyitva.

Íme a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye a várható intézkedésekről

Közleményt adott ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő délután, amiben azt írják, Magyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít. Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat.