Az MKKP azt állítja, hogy hamis ajánlásokkal akarta segíteni őket a Fidesz és Gattyán pártja

Az MKKP azt állítja, hogy hamis ajánlásokkal akarta segíteni őket a Fidesz és Gattyán pártja

"Akaratunk ellenére beleláttunk a magyar politika kubatovi bugyraiba. Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket fideszesek, sokszor halott emberek ajánlásaival" - írja a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a honlapján.

Elmondásuk szerint jó néhány választókerületben kaptak megkeresést különböző személyektől, akik felajánlották, hogy segítenek nekik az ajánlások összeszedésében. Összesen 28 különböző körzetben kaptak gyanús megkereséseket.

A mohácsi választókerületben például egy helyi fideszes vezető rokona vitt nekik állításuk szerint 50 ívet és hozott 330 aláírást, valamint egy másik aláírásgyűjtőjüktől is elvittek ismeretlenek sok ívet, ők 320 aláírást hoztak. Ezeket az aláírásokat áthúzták, azonban így a körzetben nem gyűjtöttek elég aláírást, ezért itt nem lesz kutyapártos jelölt.

Budapest 2. számú választókerületében 20 ívet kértek a jelöltjüktől, a visszahozottak közé keveredett egy Gattyán-féle ív is, amin a nevek megegyeztek a Kutyapártnak leadott ajánlásokkal.

A Kutyapárt állítása szerint még Détári Lajos is elment személyesen a standjukhoz, hogy aláírásokat cserélgessen. Détári a Gattyán-párt jelöltje Budapest 9. számú választókerületében.

Heves 2. számú egyéni választókerületében pedig 400 aláírást egy gyanús tizenkét fős társaság hozott nekik és mivel ezek nélkül nem lenne meg a szükséges 500, ezért itt visszaléptetik a jelöltjüket.

A Kutyapárt mindezek miatt közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesz a rendőrségen.