Gulyás Gergelyt várják a Covid-osztályon!

Gulyás Gergelyt várják a Covid-osztályon!

Aki kételkedik abban, amit az Orvosi Kamara állít a túlterheltségről és a szakemberhiányról, azokat sok szeretettel látjuk a Covid osztályokon. Nézzék meg a saját szemükkel!

Így reagált Gulyás Gergely korábbi kijelentésére az ATV-nek Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei Szervezetének elnöke.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban álhírnek minősítette, hogy kapacitásbeli gondok lennének a magyar kórházakban. Ezzel szemben a MOK megyei vezetője a jelenlegi kórházi állapotokról elmondta, hogy 30-40 betegre jut három-négy ápoló, de az ideális az lenne, ha öt betegre jutna egy ember.

Ezért is keresnek önkénteseket, de azt hangsúlyozta, nem az intenzív, hanem a Covid-osztályokra, ahol nem lélegeztetett betegek vannak, de oxigént kapnak. Etetni, itatni kellene őket, illetve figyelni, hogy az oxigénellátásuk folyamatos legyen.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) közben közleményben szorgalmazta a plázák, illetve bevásárlóközpontok bezárását, azokban kizárólag az élelmiszerbolt és gyógyszertár tarthasson nyitva. Azt írják, mivel a Covid-19 betegség minden eddiginél erősebben támad, ezért azonnal korlátozzák az üzletekben egyidejűleg tartózkodó vásárlók számát és tiltsák meg közterületen a 3 főnél nagyobb beszélgető csoportok kialakulását, ez alól kivételt csak az egy háztartásban élők jelenthessenek.