Itt a lehetőség, ha nem szeretne több kommunista utca- és intézménynevet látni

Pár kattintással végleg megszabadulhatunk a tömeggyilkos rendszer örökségétől.

Az örökségvédő szervezet felhívásában a következőképpen indokolta a kezdeményezést:

"2013. január 1. óta törvény tilalmazza a XX. századi diktatúrák utcaneveit, ennek ellenére mai napig közel ezer utcatábla élteti a vörös diktatúra bűneit vagy őrzi kiszolgálóinak emlékét."

Az egyesület szerint tűrhetetlen, hogy lassan 30 évvel a rendszerváltás után is a tömeggyilkos eszme és rendszer mementóival legyen tele az ország, így országos akciót indítottak a szovjet típusú önkényuralom megalapozásában, kiépítésében és működtetésében részt vevő személyekről és a pártállam jelképeiről elnevezett utca- és intézménynevek megváltoztatásáért.

"A leghatékonyabb módszerhez folyamodtunk: az önkormányzatok mulasztásos törvénysértésével szemben a kormányhivatalok eljárását kezdeményezzük közérdekű bejelentéstétel útján"

- áll a közleményben.

Hozzáteszik: "a törvény hatékonyabb betartatása érdekében" petícióval fordulnak a kormányhoz, melyet

ITT írhat alá mindenki,

aki azt szeretné, hogy "hogy egyetlen magyar gyermek se nőjön fel olyan utcában vagy tanuljon olyan iskolában, amit árulókról, gyilkosokról neveztek el".

"Eljött a színvallás ideje": vajon a szovjet emlékművet is elviteti a Fidesz a Szabadság térről?

A Jobbik új parlamenti képviselője emlékeztet: Nagy Imre szobrának elmozdítását a kormány azzal indokolta, hogy a második világháború előtti állapotokat állítják vissza a Kossuth téren és környékén. „Ha valóban így áll a helyzet, akkor nem maradhat helyén a 45 éves szovjet megszállásra emlékeztető Szabadság téri obeliszk sem, amely három évtizeddel a "rendszerváltozásnak" nevezett hatalomátmentés után is tízezrek megerőszakolását, százezrek elhurcolását és milliók elnyomását hirdeti a főváros szívében".szögezi le Bencsik.