Több posta újra kinyit januárban, de azt nem tudni, melyek

Több posta újra kinyit januárban, de azt nem tudni, melyek

A Magyar Posta szűkszavú közleményéből nem sok minden derül ki.

Szűkszavú közleményben tudatta a Magyar Posta új vezetése, hogy "az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív tárgyalásokat folytatott az önkormányzatokkal a bezárt postahelyekről", aminek köszönhetően több posta újranyit januárban, az egyeztetések folytatódnak, számolt be az MTI.

Felidézik: a Posta még október végén döntött arról, hogy az energiaárak drasztikus drágulása miatt országszerte szünetelteti több posta működését. Az Európát sújtó szankciós energiaválság miatt ugyanis egyre több ország és egyre több vállalat vezetett be rendkívüli takarékossági intézkedéseket, és ez alól a posta sem jelentett kivételt - emlékeztettek a közleményben.

Mint írták, a Magyar Posta számára kiemelt feladat a lakosság részére a legmagasabb minőségű postai szolgáltatások nyújtása, ezért a bejelentést követően a társaság új vezetése az érintett önkormányzatok vezetőivel az elmúlt időszakban konstruktív tárgyalásokat folytatott számos jelenleg szünetelő posta mielőbbi újranyitásáról.

Tájékoztatásuk szerint a megbeszéléseken a települések polgármestereivel részletes megállapodás született arról, hogy a Magyar Postát is érintő radikális energiaköltség-növekedést - a vállalat belső, valamint más területeit is érintő hatékonyságnövelésén túl - hogyan és milyen módon tudják közösen kezelni az egyes szünetelő posták vonatkozásában.

Mint arról beszámoltunk, a Jobbik amellett, hogy néhány hete online aláírható petíciót indított a posták megmentéséért, illetve az ország számos pontján kint volt "terepen" standolásokkal, országos akciósorozatba is kezdett Soprontól Gyuláig, Kistarcsától Miskolcig, hogy így hívja fel a figyelmet egyrészt a postákat érintő bezárásokra, másrészt a rezsiválság további "áldozataira", amelyek között bezárt könyvtárak, művelődési házak és egyéb önkormányzati fenntartásban levő intézmények vannak. Illetve arra, hogy állítson bármit is a kormánypropaganda, ezekért egyedül a kormány felelős, a bezárások mögött Orbánék elhibázott politikája áll.