Letiltotta az MTI a Jobbik Orbán Viktor "strómanjairól" szóló közleményét

Letiltotta az MTI a Jobbik Orbán Viktor "strómanjairól" szóló közleményét

Letiltotta a Magyar Távirati Iroda (MTI) a Jobbik közleményét, amely amiatt adtak ki, hogy kedd reggel kiderült, mintegy 35 éves fővárosi kaszinókoncessziót kapott Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A két oligarcha kiváló kapcsolatot ápol a NER-rel. 

Mint kiderült, ehhez egyébként még pályázniuk sem kellett, csak a 2024-ig szóló, már meglévő koncessziókat adták ki újra, miután erre egy törvénymódosítással lehetőséget adott magának az állam. Az új engedélyek így 2056-ig szólnak. 

Kaszinó: Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf 35 évig kaszálhatnak

Nagy titokban 35 éves fővárosi kaszinókoncessziót kapott Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf - írja a Telex. Ehhez még pályázniuk sem kellett, csak a 2024-ig szóló, már meglévő koncessziókat adták ki újra, miután erre egy törvénymódosítással lehetőséget adott magának az állam. Az új engedélyek így 2056-ig szólnak.

A Jobbik mindezek után szeretett volna kiadni egy közleményt. Azonban az MTI megtagadta azt azzal az indokkal, hogy 

"Orbán strómanjai még 35 évig kaszálnának a kaszinóbizniszen” kezdetű, az MTI OS-hez eljuttatott közleményével kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy közleményük az OS Szabályzatának (http://os.mti.hu/szabalyzat ) 14. 3. pontjába ütközik, ezért azt nem áll módunkban kiadni."

A Jobbik cenzúrázott közleményét teljes egészében közöljük:

"Fű alatt, nagy titokban fővárosi kaszinókoncessziót kapott Orbán két strómanja: Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Nem kevesebb, mint 35 évre.

Az Orbán-féle maffiaállamban – ahogy ez már csak lenni szokott – ehhez nekik még pályázni sem kellett, hiszen "csak" a 2024-ben lejáró koncessziókat osztogatták ki újra. Hogy még 2056-ban, 90 éves aggastyánként is meglegyen a napi betevőjük.

A napnál is világosabb, hogy Fidesz és a fő bandavezér a számára jövedelmező ágazatokra örök időkre rá kíván telepedni. Pont ugyanaz a recept, mint az állami vagyon alapítványokba történő kiszervezésénél vagy az autópályák koncesszióba adásánál – mozdítani a mozdíthatót, ellopni, amit hatalmukban áll. Közös jellemzője ezeknek a konstrukcióknak, hogy az állam lényegesen több forrástól esik el, mint amennyi bevétele a bérbeadásból származik.

Tegyük fel magunknak a kérdést: néhány banánköztársaságot leszámítva hol történhet meg ilyesmi következmények nélkül?

Persze tudjuk mire ez a nagy portyázás: Orbánék láthatóan készülnek a kormányváltásra – ami a magyarok számára feltétlenül jó hír. A 2022-es választás sorsdöntő lesz: el kell számoltatnunk Orbánt és bűnbandáját, és vissza kell adnunk a magyar embereknek azt, ami őket illeti, a közvagyont."

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}