Úszás: megvan az új elnök

Az 1980-as, moszkvai olimpián 200 méter háton aranyérmes sportvezető - visszalépések nyomán - egyedüli jelölt volt a posztra, a küldöttek pedig 143 igen, 5 nem és 1 tartózkodás mellett szavaztak bizalmat neki.

A MÚSZ elnöki széke azután vált üressé, hogy a szeptember elsején tartott rendkívüli közgyűlésen a tagok visszahívták Bienerth Gusztávot.

A szombati közgyűlés nem volt feszültségektől mentes. Wladár Sándor lényegében úgy lett elnök, hogy a riválisai visszaléptek, fő ellenfelét, Horváth Gergely Domonkost pedig még a jelöltlistára sem vették fel a küldöttek.

A közgyűlést többször is bekiabálások zavarták meg. Az egyik induló, Hornyák Viktor (aki Horváth Gergely Domonkos javára lépett vissza) összeveszett az ülést levezető elnökkel, Sándor Elekkel, és bilincset vágott az asztalára.

Czene Attila olimpiai bajnok levele is feszültséget szült, az állt benne, hogy Wladár Sándor elnöki megválasztását követően szívesen vállalna tisztséget az új felállású szövetségben. Wladárt akkor azonban még meg sem választották, így a bejelentés többeknek nem tetszett.