Tovább titkolja az MVM, miért adott 508 milliót a CÖF-nek: jutalmuk egy jobbikos feljelentés

Hiába a hatósági felszólítás?

A Fideszhez köthető Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványa (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány - CÖKA) ugyanis ennyi pénzt kapott a villamosipari cégtől, amiből a jobbikos képviselő gyanúja szerint a kormánypárt kitartottjai egy Vona Gábort lejáratni akaró plakátkampányt finanszíroztak.

A NAIH elnöke, Péterfalvi Attila még októberi állásfoglalásában kötelezte az MVM-et, hogy bocsásson minden olyan iratot Szávay István rendelkezésére, ami arról szól: ki és milyen jogcímen hagyta jóvá a tetemes összeg átutalását, mivel az közpénznek számít.

Törvényt sérthetett a fideszes álcivileket pénzelő állami cég

Meg kell mutatni azokat a dokumentumokat, melyek alapján több mint félmilliárdot adott az MVM a CÖF-nek közvetlenül utóbbi plakátkampánya előtt. A kétes tisztaságú pénzügyi művelet nyilvános mivoltát elismerte korábban Lázár János és Péterfalvi Attila is.

Az MVM azonban több mint másfél hónapja nem hajlandó nyilvánosságra hozni az említett adatokat, mondta el Szávay, aki szerint

ez erősíti azt a gyanút, hogy bűncselekmény és illegális kampányfinanszírozás állhat a háttérben, mivel a CÖF közpénzből folytathatott a Fidesznek kedvező propagandatevékenységet.

Szávay István a tegnapi nap folyamán tett feljelentést az ügyben közérdekű adattal való visszaélés alapos gyanújával.

"Az elmúlt hónapokban láthattuk, hogyan épült le egyre inkább a jogállam Magyarországon, szomorúnak tartom, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy a törvények fölött állnak"

- mondta a jobbikos honatya, aki ennek ellenére bízik benne, hogy a feljelentés eredményes lesz, és végre megtudhatja a közvélemény, mire költötte az említett 508 milliót a CÖF.

Hozzátette:

a Jobbik kormányra kerülve a valódi civilekkel akar együttműködni, és nem kamuszervezetekkel akar kormánypropagandát végeztetni.

Nonszensznek nevezte, hogy míg a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) évente nagyjából 4 milliárd forintot biztosít mintegy 50 ezer magyarországi civil szervezetnek,

addig a Csizmadia László - aki egyben a NEA vezetője is - fémjelezte udvari bolondok félmilliárd forintot kapnak évente, amiről semmiféle módon nem számolnak el.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=SU1AFVLPA9c&feature=youtu.be]