Jobbik: oszlassa fel magát a győri közgyűlés, nem elég Borkai lemondása

Jobbik: oszlassa fel magát a győri közgyűlés, nem elég Borkai lemondása

Ha a Fidesznek fontos Győr városának a neve.

Magyar Zoltán, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei elnöke az Alfahír érdeklődésére elmondta, üdvözlik Borkai Zsolt lemondását, de ezzel együtt

a Jobbik azt követeli a győri közgyűléstől, hogy oszlassa fel magát, csak ez lehet egy teljes körű és tisztességes megújulás alapja. 

A politikus hiteltelennek tartja Borka Zsolt érvelését, szerinte ha Fideszből kilépett polgármester valóban azért mondott volna ma le, mert szereti Győrt, és nem akar gátja lenni a fejlődésnek, akkor ezt megtette volna a választások előtt. 

Magyar Zoltán úgy véli, hogy ha a Fidesz a Borkai Zsolt miatt esett szégyent tényleg le akarja mosni Győr városáról, és valóban érdekelt abban, hogy Győr neve ne forrjon össze a vállalhatatlan korrupciós és szexbotránnyal, annak az egyetlen járható útja van:

lehetőséget kell biztosítaniuk a győrieknek, hogy egy új önkormányzati választáson mondják el véleményüket a testülettől és a polgármesterről.

Október 13-án a 22 tagú testületbe 15 fideszes politikus jutott be, így sok múlhat a kormánypárti hozzáálláson, mindenesetre Magyar Zoltán kérdésünkre elmondta, Borkai lemondása friss hír, így még hivatalosan nem egyeztetett a győri politikai szervezetekkel.