Magyarország legnagyobb drogfogása lehet, ha tényleg kábítószer a csepeli hajón talált nagy mennyiségű gyanús anyag

Magyarország legnagyobb drogfogása lehet, ha tényleg kábítószer a csepeli hajón talált nagy mennyiségű gyanús anyag

A rendőrség hivatalosan csak annyit erősített meg, hogy vizsgálják a Csepelen talált kábítószergyanús anyagot, ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Eddig a tavalyi 71 kilós kokainfogás volt a rekorder.

Rendkívül sok, Magyarország történetében rekordmennyiségnek számító kábítószerre bukkantak a hatóságok a csepeli szabadkikötőben múlt szombaton, méghozzá egy hajó padlózatába rejtve – értesült a hvg.hu.

Rebesgetik, hogy kokainról lehet szó, de a hatóság nem adott határozott választ.

Azt, hogy pontosan milyen drogról van szó, nem tudta meg a hvg.hu, információik szerint jelenleg a Nemzeti Szakértői és Kutatóközpont Kábítószervizsgálói Szakértői Intézetben vizsgálják a kábítószergyanús anyagot.

Ha tényleg drog a Dunán talált gyanús anyag, akkor ez lehet Magyarország legnagyobb kábítószerfogása

Tavaly 71 egykilós csomagnyi drogot találtak szintén a csepeli szabadkikötőben. A szállítmányt egy munkás vette észre, amikor egy Ecuadorban feladott konténer megsérült tetejét akarta meghegeszteni. Akkor kiderült, hogy 10-14 milliárd forint piaci értékű kokainról van szó.

Ha a mostani fogás is kokain, akkor óriási mennyiségről lehet szó, ami még a tavalyi rekordot is meghaladja.

(Címlapkép: Illusztráció. A Mahart Container Center területén egymásra pakolt konténerek sorakoznak a csepeli szabadkikötőben 2013. május 17-én. MTI/Máthé Zoltán)