Magyarország megtette, ami elvárható, de még nincs biztonságban

A Jobbik üdvözli a hétfői magyar kiállást az uniós csúcson, de a fenyegető visszatoloncolások ellen is lépéseket akar.

A Jobbik reméli, hogy nem egy háttéralku született vagy születik hosszú távon Törökországgal, és Magyarország mentes marad mindenféle kötelező betelepítési mechanizmustól. A párt arra szólítja fel a kormányt, hogy a fejleményektől függetlenül folytassa le azt a fél évvel ezelőtt a Jobbik által kezdeményezett országos népszavazást, amely egyértelműen kizár mindenféle kvótaszerű megoldást. Továbbá azt is javasolják, hogy a Fidesz-KDNP fogadja el a Jobbik Alaptörvény-módosítását, amelynek értelmében jogi aggályok nélkül meg lehetne szervezni a népszavazást. Emellett a kérdést kiterjesztenék arra is, hogy ne csak a kvótaszerű mechanizmusokat utasítsa el Magyarország, hanem a fenyegető kitoloncolásokat is. „A Jobbik ebben is éles veszélyt lát” - szögezte le Z. Kárpát Dániel.

A jobbikos politikus szerint örülni kell annak, hogy vannak az Európai Unión belül olyan országok, amelyek „egybehangzó és most már jól artikulálható vélemény által szembe tudnak menni a brüsszeli boszorkánykonyhában kidolgozott öngyilkos őrültséggel. Z. Kárpát Dániel a kvótát öngyilkosságnak és őrültségnek nevezte.

„Öngyilkos azért, mert olyan embereket hív Európába, akiket nem hívott ide senki, és akiknek nagy többsége nem tud és nem kíván integrálódni”

- mondta.

Vannak fenyegető jelek is

„Nincsen okunk nem üdvözölni a hétfői európai kiállást, nem vagyunk ellendrukkerek”

– jelentette ki a Jobbik alelnöke. Megjegyezte, mindig üdvözölni fogják, ha a Jobbik belekényszeríti a kormányt egy markáns kiállásba. Z. Kárpát Dániel ugyanakkor fenyegető jelként értékelte azt, ami Körmenden, Szentgotthárdon „és a későbbiekben más településeken történhet”.

„Nem tartjuk elfogadhatónak a harcos retorikai kiállásokat, hogy ha Magyarországon akárcsak egy ideiglenes menekültszálló, menekülttábor, vagy migránsokat befogadó állomás épülhet

- szögezte le a jobbikos politikus.

Emlékeztetett rá, hogy a fizikai határzár védelme sem megoldott, önálló határőrségre lenne szükség.

„Bízunk abban, hogy le lesz zárva a balkáni útvonal, ugyanakkor garancia erre a XXI. században nem szerezhető. A garanciát úgy hívják, hogy önálló határőrség

- mondta Z. Kárpát.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a hétfői kiállás után ne visszakozzon, ne puhuljon, ne kössön háttéralkut senkivel se, álljon ki a magyar társadalom többségi véleménye mellett, szervezze meg az országos népszavazást, terjessze ki a kérdést a kvótaszerű megoldások mellett a visszatoloncolásokra is, Magyarországon ne tűrjön meg migránsokat befogadó állomásokat, a jelenlegieket adott esetben zárja be és vigye el lakott területen kívülre, hosszú távon pedig a fizikai határzár megfelelő módon történő védelmével egy önálló határőrség felszerelésével és felállításával szavatolja Magyarország biztonságát.