Magyarországnak semlegesség kell, nem amerikai harcjárművek!

A Jobbik visszautasítja, hogy az USA fegyvereket telepítsen hazánkba, a párt szerint katonai semlegességre van szükség.

A hírre reagálva a Jobbik határozottan visszautasítja, hogy a kormány ezzel a „felelőtlen kalandorpolitikájával nagyhatalmak lehetséges katonai összecsapásainak helyszínévé tegye Magyarországot”.

Volner János, a Jobbik alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott: míg hazánk a rendszerváltás előtt négy évtizedet töltött a szovjet hadsereg fegyvereinek árnyékában, addig a Fidesz-kormány most arra készül, hogy egy idegen nagyhatalom kiszolgálójaként, egy deklaráltan Oroszország-ellenes katonai stratégia részeként, amerikai fegyvereket telepítsen Magyarországra.

Magyarországnak bölcsebb és előrelátóbb kormányra lenne szüksége, olyan kormányra, amely kinyilvánítja Magyarország semlegességét a hasonló katonai konfliktusokban

 – jelentette ki Volner János. Hozzátette: az Orbán-kormány ezzel szemben nem Magyarország határait védte meg az illegális bevándorlók százezreivel szemben, hanem a magyar katonákat külföldre küldte harcolni az amerikai érdekekért.

Így kerültek magyar katonák Afganisztánba, így kerültünk szembe a terrorcselekmények tömegét elkövető Iszlám Állammal, és így vált az Iszlám Állam potenciális célpontjává hazánk

 – emlékeztetett a jobbikos politikus.

A Jobbik ellenzi és visszautasítja, hogy az Egyesült Államok fegyvereket telepítsen Magyarországra, a párt szerint katonai semlegességre van szükség, hazánknak ki kell maradnia egy esetleg amerikai-orosz háborús konfliktusból, mert a magyar emberek érdeke ezt kívánja meg.

Újságírói kérdésre Volner János reagált Boross Péter volt miniszterelnök kijelentéseire is, amelyek a szerdai Magyar Hírlapban jelentek meg. Boross az interjúban kijelentette:

„Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is.”

A Jobbik alelnöke erre azt mondta: a magyar emberek valók Magyarországra, nem más nációknak kell benépesíteniük az országot, Magyarország legyen a magyaroké. Azt azonban hozzátette: hogy a Jobbik nem szokott „bőrszín-vizsgálatot” végezni.

A devizaalapú autóhitelek átváltásával kapcsolatban megjegyezte: a bankok ugyanolyan tisztességtelenül jártak el velük szemben, mint az ingatlanhitelesekkel. Ezt szerinte 31 milliárd forinttal nem lehet jóvátenni, nagyobb volt az érintettek vesztesége. Azt is kifogásolta, hogy a lezárt hitelekre nem vonatkoznak a feltételek, miközben "a lopás az elmúlt időszakban is lopás volt". Úgy fogalmazott: ami lezárt hitelként már lezártnak tűnik, azt is újra kell nyitni, és az embereknek a jogtalanul elvett pénzt vissza kell adni.

Volner Jánost arról is kérdezték, hogy a Figyelőben egy olyan cikk jelent meg, amely Lázár János távozását firtatja a politikából a civil, üzleti szférába. A Jobbik alelnöke szerint látható, hogy a kormányon belül - érezve azt, hogy a Fidesz népszerűsége erősen amortizálódott az elmúlt időszakban - különböző érdekcsoportok egyre durvábban csapnak össze.

Orbán Viktor korábban még el tudta azt kerülni, hogy ezek a konfliktusok a nyilvánosság előtt zajlódjanak, most azonban egyre inkább látszik, hogy ez egy összeomló kártyavár. De mondhatnám azt is, hogy egy olyan hajó, ahol a kapitány már elhagyta süllyedő hajót, a legénység pedig fejvesztve kezdett el menekülni. A hajó egyelőre úszik, de láthatóan nincs jövője

– mondta Volner.