Verstappen Hamiltont, Vettel szinte az egész mezőnyt vadászta le

Izgalmas első körök, furcsa jelenet a leintés után.

A tegnapi kvalifikáción Vettel nem tudott mért kört teljesíteni, így az utolsó helyről volt kénytelen startolni. A Ferrari problémái vasárnap folytatódtak: Kimi Räikkönen a második pozícióból indulhatott volna, de a felvezető körön problémát észlelt, így letolták a rajtrácsról, ahonnan végül ki sem tudott hajtani, így már a verseny előtt kiesett. A turbó ejtette ki a finnt.

Hamilton mögött üres hely tátongott, simán eljött a rajtnál, Bottas az ötödik helyről már a második helyen is járt, de Verstappen visszaelőzte, ami a verseny egyik kulcsmomentuma volt:

A negyedik körben a fiatal holland már Hamilton nyomában volt, végül meg is előzte, amivel tulajdonképpen eldöntötte a futamgyőzelem sorsát.

Vettel eközben folyamatosan előzgetve tört előre az utolsó helyről. A 9. körben aztán Ricciardo fogta be Bottast, majd egy kemény csatában utasította maga mögé:

Bottas a kerékcserék után csak Vettel mögé tudott visszajönni, így a német már a negyedik helyen autózott, ráadásul a végére utolérte Ricciardót is, akit végül nem sikerült megelőznie, de így is elképesztő teljesítményt nyújtott. Az utolsó helyről majdnem dobogóra állhatott.

A 20 éves Max Verstappen pályafutása második futamgyőzelmét aratta, ráadásul pont ezen a hétvégén ünnepli a szülinapját.

A végén azért még volt egy nagyon furcsa sztori: Vettel befutott a negyedik helyen, aztán a levezető körön úgy összeütközött Strollal, hogy a Ferrari bal hátsó része konkrétan eltűnt. Végül Wehrlein taxizta vissza honfitársát.

Hamilton előnye Vettel kármentése után már 34 pont.

Végeredmény:

(fotó: Red Bull Racing / Facebook)