Már több mint 100 ezer ember adta le a kitöltetlen nemzeti konzultációját az aHangnak

Már több mint 100 ezer ember adta le a kitöltetlen nemzeti konzultációját az aHangnak

Az ívek összegyűjtésével mutathatjuk meg Orbánéknak, hogy milyen sokan vagyunk, akik elutasítjuk a demagóg propagandát. Az aHang ellenkonzultációt is indított közben.

100 ezernél is több üres ív érkezett eddig az aHang leadópontjaira– számolt be a civil szervezet sajtóközleménye. Februárban pedig országjárásba kezdenek az üres konzultációs ívekkel.

Az érvénytelen nemzeti konzultációs ívünk leadásával demonstrálhatunk a Fidesz-kormány propagandája ellen.

December 4. óta gyűjti az aHang és az Egységes Diákfront az üres nemzeti konzultációs íveket, hogy felhívják a figyelmet, szerintük sokkal fontosabb és relevánsabb társadalmi ügyekben (mint például az oktatás) kellene párbeszédet folytatni a demagóg konzultációs kérdések helyett.

Országszerte több mint 800 leadópontra vihetik az ellenkonzultációhoz csatlakozók az üres íveiket. Ezek száma a beérkezett adatok alapján csütörtökön átlépete a 100 000 példányt. Az akció január végéig tart, addig bárki elküldheti a konzultációs ívét a két szervezetnek.

800 ilyen leadóponton várják a nemzeti konzultációkat.

„Pontos, végleges számot majd csak a kampány végén tudunk mondani, ugyanis vannak olyan leadópontok és szervezetek, akik január utolsó heteiben fogják az általuk összegyűjtött íveket leadni. Illetve vannak olyan települések, ahol csak nemrég kapták kézhez a borítékokat az emberek” – fogalmazta meg Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Hozzátette:

Látva az összefogást és az egyre növekvő aktivitást, nagyon bizakodóak vagyunk a végeredmény tekintetében”

A két szervezet januárban is aktívan folytatja a kampányt. Az újév első napjaiban bemutatják azokat a csatlakozó szervezeteket is, akik egy-egy olyan ügyet képviselnek, amelyekben a kormány nem akarja meghallgatni az emberek véleményét.

Országosan január végén fogják összegyűjteni az íveket egy központi helyre, ezt követően pedig az aHang és az Egységes Diákfront kéthetes országjáró roadshow-ra indul az üres konzultációkkal. Az országjárás során bárki megtekintheti majd az íveket, de ami ennél is fontosabb, hogy minden állomáson lehetőség lesz beszélgetni arról, hogy melyek azok az országos vagy helyi ügyek, amelyekben konzultációt kellene folytatni.

*Az akció január végéig tart. Addig minél több érvénytelen konzultációt akarnak összegyűjteni.

„Helyben olyan közösségi eseményeket fogunk tartani, ahol lehetőséget teremtünk a párbeszédre, és rávilágítunk azokra témákra, amelyek valóban érintik az embereket, mint például az iskolák, kórházak állapota, szociális intézmények, lakhatás” — írták.

Elvisszük az üres konzultációs íveket Szegedtől Pécsig, Debrecentől egészen Veszprémig, megmutatjuk az embereknek, hogy milyen sokan vagyunk, akik elutasítják a demagóg propagandát

– összegezte a két szervezet.

A kormány online nemzeti konzultációjának elindításával egy időben az aHang is megnyitotta az online felületét, ahol azok is nyilatkozhatnak a konzultáció elutasításáról, akik nem kaptak (vagy mert lemondták, vagy mert korábban már megváltak tőle). A felületen már az első órákban több ezren nyilatkoztak, hogy nem vesznek részt a kormány konzultációjában. Az aHang online ellenkonzultációs felülete szintén a 7IGEN.hu oldalon érhető el.

Az üres vagy áthúzott konzultációs ívek leadóhelyei a 7IGEN.hu oldalon érhetők el. Az ívek postai úton is eljuttathatók az aHang számára, aki emellett dönt, az alábbi címre tudja küldeni a saját vagy az általa összegyűjtött íveket: Magyarhang Nonprofit Kft., 1426 Budapest, Pf. 34.

(Címlapkép: aHang)