Már a rendőrség is nyomoz a kokainozó kajakosok ügyében

Hivatalossá vált: a rendőrség is nyomoz a kokainbotrányba keveredett kajakosok ügyében

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ötszörös világbajnok kajakos, Csipes Tamara (25) és a vébéezüstérmes Dombvári Bence (22) ügyében a bűnügyi osztály eljárást folytat kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.

Mint ismert, a drogbotrányba keveredett sportolókat a Magyar Kajak-kenu Szövetség 10 hónapra eltiltotta, bár tegnap arról határoztak, hogy ezen idő alatt is biztosítani kell számukra az edzéslehetőséget.

Azonban Csipeséknek nemcsak a szövetség, hanem a hatóságok előtt is felelniük kell tettükért. A vizsgálat egyelőre ismeretlen tettes ellen zajlik, jelenleg szakértőket vontak be, az ő munkájuk akár 60 napig is eltarthat, gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor.

Börtönbe azért nem kerülnek a kajakosok: a Blikknek nyilatkozó jogi szakértő elmondta, a jogszabály szerint nem büntethető, aki csekély mennyiségű kábítószert fogyaszt, ha a bűncselekmény elkövetését beismeri, és az elsőfokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos gyógykezelésben, ellátásban részesült vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt.