Már az LMP is a Jobbikot másolja

Aláírásgyűjtést indít a párt a hármas metró felújításáért. Alig egy hónappal azután, hogy a Jobbik épp befejezte a gyűjtést. 

A Jobbik szeptember 12. és 29. között gyűjtött aláírásokat az M3-as metró felújításáért. "Szellemvasút helyett korszerű hármas metrót érdemel Budapest" - jelentette ki a legerősebb ellenzéki párt, miután álláspontja szerint a kék metró felújítását legalább 25 év óta halogatják, miközben ez nem csak a főváros, hanem egész Magyarország legforgalmasabb tömegközlekedési vonala. "Most éppen az Orbán-kormány nem tesz semmit érte, pedig volna rá lehetősége, ehelyett emberek százezreinek a biztonságát teszi kockára. Ez így nem mehet tovább" - jelentette ki szeptember elején Stummer János regionális igazgató. Három héttel később pedig közleményben tudatta, hogy a metróállomásoknál zajló standolások során több, mint tízezer aláírás gyűlt össze. 

Lehet másolás a politika? 

Az LMP pedig Schiffer András távozása óta olyan, mintha félelmében, hogy 2018-ban be sem jut a parlamentbe (amire most elég nagy az esély), össze-vissza kapkodna. Most például az történhetett, hogy leültek egy nagy íróasztal mellé, megnézték a térképet, hogy hol van még támogatottságuk, majd miután rájöttek, hogy ez a fővároson kívül nem igazán mérhető, fejükhöz kaptak, hogy kéne valami olyat csinálni, ami tetszene a pestieknek. Valahogy így történhetett:

 - Szerintem kéne valami metrós dolgot. Ma is azzal jöttem, és tele van a motyóm azzal, ahogy kinéz. 
 - Ne is mondd, én félek is rajta.
 - Na ugye, kész életveszély. Ezt mindenki látja, gyűjtsünk aláírásokat, hogy újítsák fel!
 - Jó ötlet, de erről lemaradtunk.
 - Miért?
 - Mert a Jobbik már egy hónapja megcsinálta, volt kint egy csomó standjuk, dizájnos grafikával, szórólappal meg minden.
 - Ja, azt én is aláírtam. Hát, de tudsz jobbat?
 - Nem tudom, nem ciki ez így? Mégis csak azzal kampányolunk, hogy lehet más...
 - Hát most nem lesz más. A járt utat a járatlanért el ne hagyd!
 - Jól van, toljuk, de a Csárdi jelentse be, ő úgyis olyan szürke, nekem nincs pofám ehhez.

Csárdi Antal pedig szombaton bejelentette: "az LMP a következő hetekben aláírásgyűjtésbe kezd a 3-as metró állomásainál a vonal teljes körű felújítását és akadálymentesítését követelve a kormánytól". Persze ettől még alá lehet írni ezt is, de tényleg komolyan aggódunk, hogy az LMP-ből Schiffer távozásával a jó ötletek is távoztak. Vagy csak arról van szó, hogy míg a Fidesz médiája a jövőbe lát, addig az LMP kreatív stábja a múltba tud utazni?