Már gőzerővel zajlik az állami földek szétrablása

Hétfőn kezdődik az Országgyűlésben az a vitanap, ami arról fog szólni, hogy mégis hogyan képzeli a kormány a még meglévő 380 ezer hektár állam földterület rövid időn belül történő privatizációját. 
 
Ha a kormányon múlt volna, akkor egy egyszerű rendelettel elintézték volna a földek elárverezését – hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette: az elmúlt 25 évben példa nélküli, hogy egy ilyen súlyú döntést a kormány nem tartott érdemesnek arra, hogy parlamenti vitát tartsanak róla. Csupán az ellenzéki pártoknak köszönhető, hogy az országgyűlésben megkérdezhetik a kormányoldalt, hogy mégis mi indokolja az állami földek eladását. 
 
A radikális ellenzéki politikus szerint eddig egyetlen épkézláb érv sem hangzott el a Fidesz részéről arra vonatkozóan, hogy az államnak meg kell szabadulnia a földektől. Az ugyanis nehezen tekinthető elfogadható magyarázatnak, amit Lázár János néhány hete elmondott: ha fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét ezt a vagyont, ha pedig szocialista, akkor pedig a szocialista vezetés teszi ugyanezt. Magyar Zoltán úgy látja, inkább elszámoltatni kellett volna, és olyan kormányra bízni az ország vezetését, ami korrupciómentesen képes ezt a feladatot ellátni. 

Már elkezdődtek az árverések

A jobbikos képviselő emlékeztetett: a három hektár alatti földterületeknek már megkezdődött az értékesítése, november közepétől pedig az ennél nagyobb földek esetében is megindul a privatizáció. Magyar Zoltán információi szerint a kormány közeli családok, érdekeltségek már most ugrásra készen állnak a földek megszerzésére. 

Figyelő osztagokat állítanak fel az országban

Minden jobbikos helyi és országgyűlési képviselőnek jelezhető, ha gyanús eseteket vélnek felfedezni a földeladásokkal kapcsolatban – mondta a politikus. Ott ahol felmerül a korrupció vagy a belső átjátszás gyanúja, a radikális ellenzéki párt meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket. Amennyiben pedig a Jobbik kormányra kerül, felül fogja vizsgálni a teljes privatizációt. Magyar Zoltán elfogadhatatlannak tartja, hogy egy országnak ne legyen egyetlen hektár termőföldje sem.