Már vádat is emeltek a fehér fiút rasszizmusból megkínzó feketék ellen

A bűncselekmény, amiről mi is beszámoltunk, megdöbbenést és hatalmas felháborodást váltott ki az amerikai sajtóban.

A rendőrség csütörtökön letartóztatta a négy fiatalt, délután pedig "gyűlöletből elkövetett bűncselekmény" miatt már vádat is emeltek ellenük.

Csak erős idegzetűeknek!

A tizennyolc éves fekete elkövetők - két fiú és két lány - szerdán egy szoba sarkában megkötözték a szellemileg visszamaradott fehér fiatalembert, a száját ragasztószalaggal letapasztották, mintegy fél órán keresztül verték és kínozták, a koponyáján pedig óriási vágást ejtettek.

Ami a legdurvább, hogy szándékosan fehér bőrű áldozatot választottak, a kínzás közben ugyanis Donald Trump leendő elnököt és általában a fehéreket gyalázták.

Amennyi eszük volt, ráadásul az egészet élő videókapcsolaton mutatták a Facebook közösségi oldalon.

A chicagói rendőrség így a videó alapján azonosította be és tartóztatta le a négy elkövetőt, akiknek egyike az iskolából ismerte az áldozatot. Nevüket a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, és a szóvivő elhárította a választ arra az újságírói kérdésre is, amely az elkövetők és az áldozat bőrszínét firtatta.

Az áldozatra éjjel találtak rá, amint az utcán bolyongott, és olyan sokkos állapotban volt, hogy kórházba szállítása után is órákba telt, mire megszólalt.

Természetesen a kínzásról készült videót a Facebook időközben eltávolította.