Orbán a Kossuth téren mond beszédet március 15-én, a békemenet is becsatlakozik a díszünnepségbe

Orbán a Kossuth téren mond beszédet március 15-én, a békemenet is becsatlakozik a díszünnepségbe

Március 15-én, kedden délután Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament előtti Kossuth téren mond ünnepi beszédet – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán.

Mint írta, a szervezők kérésére a díszünnepségbe a fideszes (ál)civilszervezet által szervezett békemenet is becsatlakozik majd. Ahogyan arról beszámoltunk, a vonuláson ezúttal Ukrajna szuverenitása mellett is kiállnak majd Csizmadia Lászlóék.

Nocsak: a CÖF Ukrajna szuverenitása mellett fog békemenetelni március 15-én

"Európa békéje közös kincsünk. Békemenetünk, mint ahogy nevéből is kicseng március 15-én ezen álláspontunkat fogja tükrözni. Csendesen, méltóságteljesen haladva, lengyel, olasz és spanyol társainkkal hitet teszünk Ukrajna szuverenitása mellett, az értelmetlen háború befejezésére ösztönzünk" - olvasható a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleményében.

Kovács Zoltán arról is írt, megtartotta első ülését a március 15-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, melyben több mint 20 különböző szervezet képviselteti magát. „Az ünnepi előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak, és minden adott ahhoz, hogy idén is méltóképp emlékezhessünk meg a márciusi ifjakról” – emelte ki.

A hosszú hétvégére való tekintettel idén már március 12-én, szombaton elkezdődnek az ünnepi programok: a Múzeumkertben koncertek és gasztrovásár várja az érdeklődőket. Ugyancsak szombattól a budai Várban és a Várkert Bazárban családi programokkal és ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A Kossuth- és Széchenyi-díjakat március 14-én hétfőn adják át.

Március 15-én kedden a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással kezdődnek a programok. Idén – a tavalyi október 23-ához hasonlóan – a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a díszünnepséghez. A nemzeti ünnep délutánján a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet – ismertette az államtitkár.