Le Pen nem volt hajlandó felvenni a fejkendőt, inkább otthagyta a főmuftit (videóval)

Az egykori francia gyarmat Libanonba látogatott a Nemzeti Front elnöke. Az országban a legmagasabb szinten fogadták, találkozhatott a keresztény államelnökkel, a szunnita muszlim miniszterelnökkel és a maronita pátriárkával.

A találkozók sorában Abdel Latif Derian következett volna, ő a szunnita főmufti. Ahogy tervezték, Le Pen el is ment a sejkhez Bejrútba, de végül a kapuban visszafordult.

Ott ugyanis tájékoztatták, hogy csak akkor mehetne be a vallási vezetőhöz, ha eltakarná a haját egy fejkendővel. A francia politikus ezt azonnal visszautasította, majd sietve távozott.

 
A világ legmagasabb rangú szunnita vezetője nem várta ezt el, ezért nincs okom megtenni. De mindegy, tolmácsolják nagyrabecsülésemet a főmuftinak, elfátyolozni nem fogom magam.

A Nemzeti Front vezetője arra utalt reakciójában, hogy 2015-ben találkozhatott a kairói nagyimámmal is, és ott sem kellett fejkendőt húznia.

Ilyen egy valódi nemzeti feminista, aki következetesen képviseli a nézeteit a megszokott ajvékolás helyett, vagy szimplán tiszteletlen volt a politikus asszony? Önök szerint?

Le Pen ezúttal egy közel-keleti látogatással lepte meg a világot

A diplomáciai vizittel a pártvezető - a baloldali szavazók felé tett gesztusok után - most a jobboldali, konzervatív választók felé tett egy jelentős lépést. A kampányban eddig is szokatlanul nagy szerepet kapott a kereszténység, mint vallás és identitás.