Ha Karácsony Gergely teljesít három feltételt, akkor Márki-Zay visszalép a javára

Ha Karácsony Gergely teljesít három feltételt, akkor Márki-Zay visszalép a javára

 A miniszterelnök-jelölti verseny jelenleg harmadik helyén álló Márki-Zay Péter csütörtök reggel a Spirit FM-nek azt mondta, hogy „Karácsony Gergellyel abban egyetértünk, hogy Klárának lenne a legnehezebb ezt az Orbán Viktor elleni meccset megnyerni”, így szerinte együttműködésre van szükség - írja a 24.hu.

Ellenzéki előválasztás - A miniszterelnök-jelölteknél csak csütörtökön hirdetnek végeredményt, de egész éjjel tart majd a számolás (ÉLŐ)

Kilenc nap után befejeződött az ellenzéki előválasztás első fordulója, ahol a 106 egyéni jelöltről és a miniszterelnök-jelöltekről dönthettek a magyar választópolgárok. Az Országos Előválasztási Bizottság közlése szerint, mintegy 633.811-en vettek részt az előválasztáson. A szavazatszámlálás szerdán reggel kezdődött, de még mindig tart: az Országos Előválasztási Bizottság folymatosan tájékoztat a választókerületekben született eredményekről.

Kifejtette a polgármester, hogy Dobrev mögött elkötelezett, de szűk választóközösség áll, ami Orbán hárommilliós táborával szemben nem lenne elég, így a visszalépés kérdése mindenképpen felmerül. Szerinte az sem véletlen, hogy a Fidesz Karácsonyt támadta többet, mivel Dobrev esélytelen Orbánnal szemben.

A lelkiismeretemen nem száradhat, hogy Orbán Viktor maradjon a miniszterelnök

- tette hozzá, majd közölte a visszalépésének három feltételét, amiket Karácsony Gergelynek teljesítenie kell:

  • az euró mielőbbi bevezetése;
  • az elszámoltatás;
  • az alaptörvény közjogi értelemben vett érvénytelenségének kimondása.