Márki-Zay Péter az összes határon túli levélszavazat megsemmisítését követeli

Márki-Zay Péter az összes határon túli levélszavazat megsemmisítését követeli

Most megfogtuk őket: kidobott szavazólapokat találtak Erdélyben, egy Marosvásárhely melletti hulladéklerakatban. Mindig is tudtuk, hogy csalnak a választáson, de most mindenki láthatja, hogy milyen eszközökkel. Úgy tűnik, egyre többen gondolják Erdélyben is, hogy a Fidesznek mennie kell. Ők pedig annyira rettegnek a vereségtől, hogy még a legegyértelműbb csalástól sem riadnak vissza: szó szerint szemetet akartak csinálni a választói akaratból

- írja közösségi oldalán közzétett posztjában Márki-Zay Péter.

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerint most nem fog sikerülni a csalás, a végsőkig el fognak menni, a jogászaik már dolgoznak a következő lépéseken.

Emlékeztetett rá, hogy Magyarországon már nem tudnak ilyen nyíltan csalni, hiszen húszezer ellenzéki szavazatszámláló biztosítja a választások tisztaságát. Azonban a csalást csak maguk a választók tudják megakadályozni azzal, hogy vasárnap elmennek választani és elzavarják a Fideszt.

Ahogy arról az Alfahíren is beszámoltunk, szerdán több, a magyarországi választásokra szánt szavazólapot találtak zsákokba gyűjtve, a Marosvásárhelyt Jedd községgel összekötő országút mellett. A helyzsínen készült képeken jól látszik, hogy már kitöltött szavazólapokról van szó és néhányon az is kivehető, hogy kikre adták le a szavazatukat azok, akiknek borítékja az illegális hulladéklerakat szemétkupacai között végezte. Az egyik szavazólapon kivehető egy az ellenzéki koalícióra behúzott X, egy másikon pedig a Mi Hazánkra adta le valaki a voksát.