Alig telt el 30 perc azután, hogy Orbán bejelentette, kikényszerítik a maszkviselést, maszk nélkül tárgyalt a minisztereivel

Alig telt el 30 perc azután, hogy Orbán bejelentette, kikényszerítik a maszkviselést, maszk nélkül tárgyalt a minisztereivel

Továbbra sem teljesen konzekvens Orbán Viktor a maszkviselés terén. 

8:59. A gazdasági kabinet ülése // 8:59 AM. Economic Cabinet meeting

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 12., szombat

Például, amikor a videókonferenciát tart (szerda) az EU vezetőivel, akkor van rajta maszk, de amikor interjút ad (péntek) az állami rádiónak, akkor nincs. 

Szombat reggel az operatív törzs ülésen volt rajta maszk, aztán kora délelőtt bejelentette (a videó szerint 8:26-kor), hogy a szankcionálni fogják a maszkviselés szabályainak megszegését, majd a következő képen (8:59-kor) az látszik, hogy maszk nélkül beszélget egy asztalnál fontosabb minisztereivel, például Szijjártó Péterrel, Gulyás Gergellyel. 

Október 1-től kötelező lesz a lázmérés az iskolákban, a kormány kikényszeríti a maszkviselést

köszönt a miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videójában, amelyen a koronavírus-járvány egészségügyi szempontjaival foglalkoztak. Orbán Viktor közölte: több mint 10 ezer szabad ágy van a kórházakban," a lélegeztetőgépek rendben vannak", illetve "a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre". Elmondta azt is, hogy szerda reggel a szerdai kormányülésre készítettek elő döntéseket.