Matolcsy György fia is diplomata-útlevéllel utazgat, de kérdés, mi célból

Matolcsy György fia is diplomata-útlevéllel utazgat, de kérdés, mi célból

A jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám is használ diplomata-útlevelet, annak valamennyi előnyével: a vízummentes beutazástól a vámvizsgálat és a sorban állás elkerülésén át a diplomáciai mentességig - írta meg az Átlátszó.

A tényfeltáró portál még májusban kereste meg közadatigénylésével a Külügyminisztériumot, és egy fotó alapján arra keresték a választ, Matolcsy Ádám, illetve barátja, Somlai Bálint Fülöp vagy Nicole Menoche rendelkezik-e diplomata-útlevéllel.

Válasz a veszélyhelyzet indokával csupán július 4-én jött a tárcától, eszerint közülük 

Matolcsy György kisebbik fiának van diplomata-útlevele.

Kizárólag utazásának időtartamára érvényes diplomata-útlevelet kaphat az a személy is, aki a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke vagy a külpolitikáért felelős miniszter megbízásából diplomáciai küldetéssel utazik külföldre, továbbá az, akinek az útlevéllel történő ellátását rendkívül indokolt esetben az irányítást (felügyeletet) gyakorló miniszter javaslatára a külpolitikáért felelős miniszter engedélyezte

- fűzték hozzá indoklás gyanánt a vonatkozó jogszabályt, minek köszönhetően járt az ifjú Matolcsynak ez a különleges mentességeket biztosító zöld borítású okmány.

Az azonban nem világos, hogy Szijjártó Péter minisztériuma pontosan miért vagy mi célból adott a 36 éves Matolcsy Ádámnak diplomata-útlevelet.

Lassan Matolcsy Ádám barátai elfoglalják Tihanyt, több NER-közeli vállalkozó is építkezik

Ezerrel dübörög a NER holdudvarához tartozó nagyvállalkozók építkezése Tihanyban. Habár örökségvédelmi bírságot szabott ki és megtiltotta az „építőipari kivitelezési tevékenységet" a Veszprém Megyei Kormányhivatal Rogán Cecília tihanyi telkén, az építkezés zavartalanul folytatódik.

Nemrég írtunk arról, hogy a NER holdudvarához tartozó nagyvállalkozók építkezése ezerrel dübörög Tihanyban. Ebből pedig Matolcsy Ádám barátai sem maradnak ki, jelesül a fent nevezett Somlai Bálint sem, akinek a villája már kész is van a Kopasz-hegyen.

Vadonatúj sportautók és milliárdos üzletek mutatják a „Matolcsy-kör" gazdagodását

A milánói Bulgari Hotel vendégeinek fenntartott parkolóban 2021 februárjának végén egy különleges Ferrari, az SF90 Stradale állt. A modell árát nagyjából 160 millió forintra becsülik, de pusztán a titán kerékcsavarokkal rögzített szénszálas felnik darabja több mint 7 millió forintba kerül. Az autó így annak ellenére feltűnést keltett, hogy mellette egy Maserati parkolt.

Ám maga Matolcsy Ádám sem tétlenkedik, a fiatal vállalkozó körének tagadhatatlan luxus életvitelét jelentős részben a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) érkező milliárdos megrendeléseknek köszönheti.