Azért zárják be a Nyugati pályaudvar jegypénztárait, mert nincs elég pénztáros

Azért zárják be a Nyugati pályaudvar jegypénztárait, mert nincs elég pénztáros

Munkaerőhiány miatt zárnak be korábban a Nyugati pályaudvar pénztárai, ismerte el a vasúttársaság.

Augusztus 30-tól szeptember 22-ig zárva tartanak a belföldi jegypénztárak a Nyugati pályaudvaron 19:35-től másnap reggel 6-ig – tette közzé hétvégén a Közlekedő Tömeg Facebook-oldal az egyik jegypénztárba kihelyezett tájékoztatót.

Biber Anett szóvivő az ATV Híradójának erről azt mondta, "Keressük azokat a megoldásokat, amelyekkel vonzóbbá tudjuk tenni ezt a munkakört. Például pont ettől a hónaptól kezdődően egy növelt bért kapnak a munkatársak, egy évközi bérfejlesztés történt."

Tehát a munkaerőhiány áll a bezárt jegypénztárak mögött. Ezen könnyen lehetne segíteni az automatás rendszerrel, de azok karbantartása is elhanyagolt, szombaton például a 15 gépből csak 9 működött, azok közül 5 csak készpénzt fogadott el, tehát mindössze 4 gép szolgálta ki a kártyával fizetőket. A gépeket karbantartó cég csődbe ment.

A rossz automaták és a bezárt pénztárak miatt hosszú sorok alakultak ki, emiatt sokan lekésték járatukat. Az utasoknak mindenképpen érdemes inkább online megvenniük a jegyeket, ebben mobilapplikáció is segíti őket.