Kígyózó kígyók a Nyugatiban

Kígyózó kígyók a Nyugatiban

Este fél nyolckor bezártak a pályaudvar pénztárai.

„Budapest-Nyugati pályaudvaron zárva lesznek a belföldi jegypénztárak augusztus 31-én, szombaton 19:35 órától szeptember 1-én 6 óráig” – írta ki a MÁVINFORM a Facebookra augusztus 31-én 16 óra körül.

A Közlekedő Tömeg (KT) Facebook-oldalán látható fotók tanúsága szerint este fél nyolcat követően – ahogy várható volt – több mint 70-en álltak sorba a Nyugati pályaudvari automatáknál, melyek egy része ráadásul készpénzt nem, csak bankkártyát fogadott el.

Ráadásul éppen augusztus vége van, mely minden évben a tanév előtti bérletvásárlási időszak tetőpontja

– teszi hozzá a civil szervezet.

A MÁV mobilos alkalmazásával kapcsolatban megjegyzik, annak

használata meglehetősen bonyolult, lassú a regisztráció, csak bankkártyával lehet fizetni, bérleteket pedig egyáltalán nem lehet benne vásárolni, ami pont most, hónap végén kulcsfontosságú lenne.

A KT szerint

  • a MÁV-Startnak módosítania kellene az üzletszabályzatát oly formában, hogy a pénztárak zárva tartási ideje alatt a vonatokon is lehessen jegyet váltani büntetés nélkül, de csak felszállás után közvetlenül, a jegyvásárlási szándékot a jegyvizsgálónál haladéktalanul jelezve,
  • a MÁV mobilalkalmazás használatát is egyszerűbbé, felhasználóbarátabbá kellene tenni,
  • a MÁV-Startnak aktív toborzókampányt kellene folytatnia, hogy minél gyorsabban pótolni tudják a betöltetlen pénztárosi pozíciókat. Emellett külön kellene választani a pénztárosok és a jegyvizsgálók felvételét, hogy vonzóbb legyen az állás a jelentkezők számára.