A McDonald's létszámleépítést és átszervezést tervez 2023-ban

A McDonald's létszámleépítést és átszervezést tervez 2023-ban

A CNBC tudósítása szerint Chris Kempczinski, a McDonald’s vezérigazgatója a gyorsétteremlánc alkalmazottai előtt közölte a cég idei terveit amelynek egyik része a létszámleépítés és az átszervezés amelytől az étterembővítés felgyorsítását remélik.

A cégvezető szerint a leépítések nem költségcsökkentő intézkedést jelentenek, hanem azt, hogy segítsék a vállalatot a gyorsabb innovációban és a hatékonyabb munkavégzésben, de nem részletezte, hogy pontosan hány embert fognak elbocsátani, ahogy azt sem, hogy miként zajlik majd az átszervezés a vállalaton és az éttermeken belül. Kempczinski azt mondta, hogy a cég április 3-ig véglegesíti az elbocsátásokkal kapcsolatos döntéseket, amiket utána kommunikálnak is majd természetesen. Az értesülések szerint a változtatások érinthetik majd az Egyesült Államokban üzemeltetett McDonald's-ok mellett a világ más pontjain működő éttermeket is.

A vezérigazgató azt is közölte, hogy a jövőben az új éttermek megnyitását is felgyorsítják majd, így a vállalat lépést tud tartani az elmúlt években megnövekedett kereslettel. Az még nem tisztázott, hogy hány új Mcdonald's nyílik majd 2023-ban. Ezzel kapcsolatban csak annyit árultak el, hogy a tervek szerint az új éttermek a 1,5 százalékkal növelik majd a vállalat 2022-es bevételeit.